Directorul general al Metrorex Dumitru Sodolescu a dezvaluit cand vor fi gata lucrarile de la Magiistrala 5. SUA pune presiune pe Rusia in privinta armelor nucleare. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 5 decembrie.

Cat mai intarzie metroul din Drumul Taberei. “Un ritm mai lent decat ar trebui”. Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri, un depou si zece statii, dar nu va putea fi utilizat decat dupa o sentinta in procesul Metrorex-Astaldi. Lucrarile la Magistrala 5 de metrou vor fi finalizate in primul trimestru din 2019, a afirmat, luni, Dumitru Sodolescu, directorul general al Metrorex. Intrebat cand va circula efectiv primul tren pe Magistrala 5 de metrou, seful Metrorex a mentionat ca in maximum 10 luni de la data cand instanta va da o sentinta definitiva in procesul ce exista pe rol cu societatea, potrivit Stirile ProTv.

Gestul impresionant al unei fetite din Bistrita. A creat un auxiliar scolar pentru copiii cu autism. Centrul de Resurse si Referinta in Autism Micul Print Bistrita a dezvaluit povestea emotionanta a unei fetite de clasa a IV-a care a creat un caiet special cu fise de lucru pentru colegul ei cu autism. Ideea i-a venit dupa ce a vazut ca insotitorul copilului ii facea zilnic astfel de fise. Colectia de fise s-a transformat intr-un auxiliar scolar tiparit in 1.000 de exemplare, care va putea fi descarcat si online. „Alexandra si Vlad sunt colegi in clasa a IV-a la Scoala Gimnaziala nr. 4 din Bistrita de la inceputul scolii. Desi sunt in aceeasi clasa, Alexandra si Vlad sunt foarte diferiti. Baiatul a fost diagnosticat cu tulburari din spectrul autist la varsta de 2 ani si de atunci face intensiv terapie de recuperare, scrie Libertatea.

SUA dau un ultimatum Rusiei: 60 de zile pentru a se conforma obligatiilor din Tratatul INF. Daca Rusia nu isi respecta obligatiile din cadrul Tratatului privind Fortele Nucleare Intermediare (INF) in termen de 60 de zile, SUA nu se vor mai considera parte a acestui acord, a declarat marti secretarul de stat american, Mike Pompeo, relateaza dpa si AFP. "SUA declara astazi ca Rusia a incalcat tratatul si ne vom suspenda obligatiile in 60 de zile, cu exceptia situatiei in care Rusia isi va respecta obligatiile de o maniera verificabila", a declarat secretarul de stat american Mike Pompeo la finalul unei reuniuni cu omologii sai din cadrul NATO la sediul Aliantei Nord-Atlantice de la Bruxelles. Ministrii de externe din NATO au acuzat marti Rusia de "incalcarea materiala" a obligatiilor asumate in cadrul Tratatului INF, noteaza Hotnews.

Un fotograf italian a ramas uimit de ce a descoperit intr-o vizita in Transilvania. Fotograful a realizat o serie de calatorii in estul Europei pentru a surprinde imagini reprezentative pentru viata locuitorilor. In Romania, odata ajuns la Bucuresti, a plecat spre Transilvania. Italianul a vizitat castelele Bran, Brasov si cel de la Hunedoara, precum si zonele rurale ale regiunii unde a intrat in contact cu modul de viata al oamenilor din satele prin care a poposit. „M-am aflat deodata in mijlocul a doua epoci, suspendat undeva intre secolul XXI si al XV-lea, cu primul care incearca sa-l impinga pe al doilea afara din scena, dar cu cel din urma care opune rezistenta si nu se da plecat", citeaza Ziarul de Iasi.

Firmele care angajeaza someri vor primi subventie de 2.250 lei pe luna, de persoana. Subventia va fi acordata timp de 12 luni, potrivit unui comunicat al Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov. Este vorba despre angajatorii care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, someri peste 45 ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, someri de lunga durata sau tineri NEETs (tineri care nu sunt angajati sau in forme de pregatire profesionala). Acestia vor primi, lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma in cuantum de 2.250 lei, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 18 luni, informeaza Agerpres.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri