Gherasenko a relatat ca miliardarul ucrainean ar fi demonstrat ca vorbeste romana, in cadrul prezentarii unui sondaj numit "Presedintele european", elaborat de Institutul de Politici Mondiale din Kiev, potrivit Mediafax. "In cadrul prezentarii, Porosenko a dat dovada de cunoasterea limbii romane, rostind "perfect" cateva fraze in aceasta limba, si i-a daruit Institutului un drapel pe care il luase anterior la summitul de la Vilnius", a afirmat deputata ucraineana.

De asemenea, Porosenko a "marturisit ca ar vrea sa devina candva un europarlamentar din partea Ucrainei. E un vis bun", a afirmat Gherasenko, intr-un mesaj postat pe consul sau de Facebook. Petro Porosenko, regele ciocolatei si favorit la prezidentiale in Ucraina, potrivit sondajelor recente, a sustinut fatis contestarea proeuropeana de la Kiev ce a condus la indepartarea de la putere a fostului presedinte Viktor Ianukovici.

El s-a imbogatit in anii 1990 pe ruinele Uniunii Sovietice. La varsta de 48 de ani si avand o avere estimata la 1,6 miliarde de dolari, promite ca daca va fi ales presedinte, va "rezolva problema cu Rusia in trei luni". El este creditat cu 33 la suta din intentiile de vot.