"Toate trupele de pe teritoriul ucrainean sunt ruse, in componenta lor intra cetateni rusi", a declarat Porosenko, adaugand ca liderii separatisti din estul Ucrainei au facut parte din serviciile secrete ruse, potrivit Mediafax.

"Daca asta (incursiunea rusa) va continua, va fi un adevarat razboi", a apreciat presedintele ucrainean. Totusi, presedintele ucrainean s-a pregatit sa colaboreze cu "oricine", inclusiv cu autoritatile de la Moscova, pentru a contribui la instaurarea pacii in Ucraina, intr-un interviu acordat CNN.

"Sunt pregatit colaborez si sa inchei un acord de pace cu oricine, pentru a instaura pacea in tara mea, nu pentru ca suntem slabi sau mai putin patriotici decat altii (...). Suntem pregatiti sa ne aparam tara, deoarece detest ideea de a nu folosi ultima sansa pentru a aduce pacea in regiune", a declarat Porosenko, referindu-se, inclusiv, la intentiile sale de a colabora cu Rusia.

Citeste si:

El a adaugat ca "uneori, pozitia (presedintelui rus, Vladimir) Putin destul de pragmatica, alteori este foarte emotionala". "Eu, pur si simplu, incerc sa prind momentul cand el (Putin) este mai pragmatic, decat emotional", a afirmat presedintele ucrainean. Porosenko a mentionat ca negocierile cu insurgentii prorusi vor continua vineri.

"Sunt optimist si cred ca in cateva saptamani sau, posibil, luni, vom incheia un acord de pace", a declarat el. De asemenea, el a reiterat ca Crimeea apartine Ucrainei si "intreaga lume a confirmat" acest fapt.