"Independent de regiune sau participare, indiferent de optiune, respect aceasta alegere, facuta in cel mai dificil moment pentru patria noastra", a afirmat Ianukovici intr-o declaratie publicata la Rostov-pe-Don (sudul Rusiei) si citata de agentiile ruse.

"Vreau totusi sa subliniez ca pentru legitimitatea alegerilor si legitimitatea presedintelui insusi, participare sud-estului la tara noastra este necesara", a adaugat el, apreciind ca "numerosi alegatori din aceste regiuni au fost ofensati si umiliti de actele puterii ilegitime", potrivit Mediafax.

Potrivit lui Ianukovici, "prima" misiune a puterii dupa alegerea lui Porosenko este sa "puna capat baii de sange" si sa "retraga trupele" din estul separatist al Ucrainei.

Citeste si:

Contestat timp de mai multe luni la Kiev, Viktor Ianukovici a parasit tara, considerandu-se amenintat, dupa moartea a zeci de manifestanti la Kiev la 20 februarie, in confruntari cu politia urmate de semnarea unui acord de partajare a puterii cu opozitia.

El a fost destituit apoi de Parlament la 22 februarie, interimatul fiind asigurat de atunci de presedintele Adunarii, Oleksandr Turcinov, un apropiat al Iuliei Timosenko.