Viktor Ianukovici: Anexarea Crimeei este o "tragedie"

Viktor Ianukovici, presedintele demis al Ucrainei si refugiat in Rusia, considera drept o "tragedie" anexarea regiunii Crimeea de catre rusi si sustine ca nu a ordonat deschiderea focului spre protestatarii prooccidentali, conform BBC News.

"Situatia din Crimeea este o tragedie, o mare tragedie", a declarat Ianukovici intr-un interviu acordat Associated Press si postului rus NTV, potrivit Mediafax. Ianukovici a promis ca va incerca sa il convinga pe Vladimir Putin, presedintele Rusiei, sa returneze regiunea Crimeea Ucrainei.

"Trebuie sa stabilim o astfel de sarcina si sa cautam modalitati de returnare a Crimeei in orice conditii, eventual avand cel mai mare nivel de independenta posibil, dar sa fie parte a Ucrainei", a spus Ianukovici, afirmand ca, daca ar fi ramas presedinte, ar fi incercat sa evite organizarea referendumului proindependenta din Crimeea, pe care l-a catalogat drept "o forma de protest" fata de noua Administratie proeuropeana instalata la Kiev.

Peste 100 de oameni au fost omorati in ianuarie si februarie, in cursul protestelor proeuropene de la Kiev. Ianukovici a dat asigurari ca nu este implicat in reprimarea protestelor, atribuind incidentele opozitiei. "Eu, personal, nu am dat niciun ordin pentru deschiderea focului", a insistat Ianukovici.

Citeste si:
Rusia nu mai vrea să își limiteze dezvoltarea armamentului nuclear
Rusia spune că sunt șanse...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri