Viktor Ianukovici a declarat marti ca este "presedintele legitim al Ucrainei" si a asigurat ca se va intoarce in curand la Kiev, intr-o conferinta sustinuta la Rostov-pe-Don, in Rusia, relateaza AFP.

"Imediat ce vor permite circumstantele - sunt sigur ca nu trebuie sa mai astept mult - voi reveni cu siguranta la Kiev", a declarat presedintele demis in februarie, dupa trei luni de manifestatii soldate cu circa 100 de morti. "Vreau sa amintesc ca raman presedintele legitim al Ucrainei si seful armatei", a adaugat el.

"Ma adresez comunitatii internationale: nimeni nu are dreptul de a sustine o lovitura de stat", a declarat Ianukovici, calificand noua putere prooccidentala drept o "clica" formata din "ultranationalisti si neofascisti". El nu s-a referit la referendumul prevazut pentru duminica pentru ralierea Crimeei la Rusia si chiar a parut in discordanta cu pozitia rusa, informeaza Mediafax.

"Actele voastre au avut drept consecinta detasarea Crimeei, faptul ca chiar sub amenintarea armelor populatia din sud-est (majoritar rusofona) cere sa fie respectata si sa i se respecte drepturile", a declarat el, adresandu-se noii puteri.

"Vom depasi aceste tulburari (...). Tara va reactiona si isi va regasi unitatea", a declarat el, in timp ce conducerea rusa, care a trimis mii de persoane in Crimeea, a parut sa sprijine perspectiva unei divizari a tarii si a declarat ca Ianukovici nu mai are un viitor politic.

Citeste si:
Rusia isi testeaza noile arme in regiunile separatiste
Rusia isi testeaza noile arme...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lumea in schimare: Va sarbatori Vladimir Putin aEURsmajoratulaEURt la Kremlin?