Viktor Ianukovici s-a declarat vineri uimit de "tacerea" presedintelui Valdimir Putin si i-a acuzat pe occidentali ca sunt responsabili de tulburarile si victimele de la Kiev, relateaza AFP.

"Rusia trebuie si este obligata sa actioneze, iar cunoscand caracterul lui Vladimir Putin ma intreb de ce este atat de rezervat si de ce pastreaza tacerea", a declarat el, potrivit Mediafax.

Ianukovici a apreciat, pe de alta parte, ca tulburarile si victimele din Ucraina sunt "rezultatul politicii iresponsabile a Occidentului, care a dat dovada de prea multa indulgenta fata de Maidan".

Presedintele ucrainean destituit, Viktor Ianukovici, a declarat ca nu a fost "rasturnat" de la putere si a promis ca va "continua lupta pentru viitorul Ucrainei", in prima sa aparitie publica de cand a fost destituit de parlament, in urma cu aproape o saptamana.

Ianukovici a declarat ca a fost nevoit sa paraseasca Ucraina in urma unor amenintari la adresa vietii sale. El a mai afirmat, intr-o conferinta de presa la Rostov-pe-Don, in sudul Rusiei, in apropiere de frontiera cu Ucraina, ca puterea a fost preluata de catre "tineri nationalisti si profascisti".

Citeste si:
Ingrasamintele chimice romanesti ajung pe doua piete vecine
Combinatul de Ingrasaminte...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ofensiva turca in Siria: Putin l-a invitat pe Erdogan in Rusia