Fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, destituit in februarie, a indemnat vineri la organizarea cate unui referendum in fiecare regiune din Ucraina in vederea determinarii statutului acestora, in locul alegerilor prezidentiale de la 25 mai, potrivit agentiei ruse Itar-Tass, relateaza AFP.

"In calitate de presedinte (...) indemn fiecare cetatean ucrainean rezonabil: nu lasati impostorii sa se foloseasca de voi! Cereti organizarea unui referendum asupra statutului fiecarei regiuni din Ucraina", a declarat el in acest apel adresat poporului ucrainean, citat de Itar-Tass.

"Numai referendumuri in toata Ucraina si nu alegeri anticipate vor putea sa stabilizeze situatia politica si sa apere suveranitatea si integritatea Ucrainei", a apreciat el. Ianukovici, care a fugit din Ucraina in februarie si care ar locui la periferia Moscovei, potrivit unor informatii de presa, s-a exprimat dupa ce Crimeea a votat intr-un referendum alipirea peninsulei la Rusia, potrivit Mediafax.

El a cerut sa fie "radiat" din Partidul Regiunilor, al carui presedinte era. Formatiunea urmeaza sa se reuneasca sambata pentru a-si defini strategia in alegerile prezidentiale anticipate programate pentru 25 mai. Partidul a recunoscut ca are nevoie de o ramniere completa si si-a exprimat intentia de a participa la alegeri.

Citeste si:
Crimeea, planuri mari pe zona de turism: estimeaza venituri de 2 MLD$
Crimeea se pozitioneaza pe...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Lumea in schimare: Va sarbatori Vladimir Putin aEURsmajoratulaEURt la Kremlin?