"In calitate de presedinte (...) indemn fiecare cetatean ucrainean rezonabil: nu lasati impostorii sa se foloseasca de voi! Cereti organizarea unui referendum asupra statutului fiecarei regiuni din Ucraina", a declarat el in acest apel adresat poporului ucrainean, citat de Itar-Tass.

"Numai referendumuri in toata Ucraina si nu alegeri anticipate vor putea sa stabilizeze situatia politica si sa apere suveranitatea si integritatea Ucrainei", a apreciat el. Ianukovici, care a fugit din Ucraina in februarie si care ar locui la periferia Moscovei, potrivit unor informatii de presa, s-a exprimat dupa ce Crimeea a votat intr-un referendum alipirea peninsulei la Rusia, potrivit Mediafax.

El a cerut sa fie "radiat" din Partidul Regiunilor, al carui presedinte era. Formatiunea urmeaza sa se reuneasca sambata pentru a-si defini strategia in alegerile prezidentiale anticipate programate pentru 25 mai. Partidul a recunoscut ca are nevoie de o ramniere completa si si-a exprimat intentia de a participa la alegeri.