Presedintele rus, Vladimir Putin, le-a spus sambata omologului sau francez, François Hollande, si cancelarului german, Angela Merkel, ca Rusia "va respecta alegerea poporului ucrainean" in scrutinul de duminica si "va lucra cu noile autoritati", a anuntat Presedintia Frantei, relateaza AFP.

Presedintele rus a purtat, sambata dupa-amiaza, o discutie la telefon cu presedintele francez si cancelarul german, in cursul careia cei trei lideri "au convenit ca este in interesul stabilitatii din Ucraina ca scrutinul de maine (duminica) sa se desfasoare in cele mai bune conditii", potrivit unui comunicat al Presedintiei Frantei, noteaza Mediafax.

Alegeri prezidentiale anticipate vor avea loc duminica in Ucraina, unde insurgentii din estul tarii, ostili autoritatilor de la Kiev dupa inlaturarea de la putere, in februarie, a presedintelui Viktor Ianukovici, au declarat ca se opun acestui scrutin. Cei trei lideri "au facut apel (...) la continuarea procesului de dialog national, angajat in Ucraina cu sprijinul OSCE".

"Acest proces trebuie sa contribuie, in special, la pregatirea reformei Constitutiei ucrainene", se mai arata in comunicat. De asemenea, ei au convenit "sa incurajeze reglementarea cat mai rapid a problemelor legate de aprovizionarea cu gaze a Ucrainei, care sunt discutate in prezent de reprezentantii Ucrainei, Rusiei si Comisiei Europene".

In cele din urma, "ei au convenit sa continue contactele in urmatoarele zile", conchide comunicatul. Autoritatile ucrainene se pregatesc pentru scrutinul prezidential programat duminica, dupa o campanie electorala marcata de confruntari militare intre armata ucraineana si insurgenti prorusi soldate cu peste 150 de morti, criza riscand sa conduca la divizarea tarii. Scrutinul prezidential risca sa nu se desfasoare in regiunea Donetk, aflat sub controlul militiilor separatiste proruse care nu recunosc legitimitatea noii Administratii de la Kiev.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri