Comisia Europeana a salutat, luni, rezultatul votului la referednumul din Romania, apreciind faptul ca majoritatea romanilor a spus "DA" pentru un sistem juridic independent, in care coruptia nu e tolerata. Mesajul este clar, a tinut sa precizeze un purtator de cuvant al CE, care a adaugat ca institutia asteapta ca autoritatile sa ia nota si sa intreprinda actiuni pe masura.

Referitor la rezultatele referendumului, purtatorul de cuvant al CE a declarat:

"Poporul roman s-a exprimat si respectam pe deplin alegerea democratica pe care a facut-o. O majoritate larga a spus Da pentru un sistem juridic independent, fara gratierea faptelor de coruptie si fara ordonante de urgenta. Mesajul este clar.

Romanii vor un sistem juridic independent, care nu ii iarta pe criminali si nu tolereaza coruptia. Ne asteptam ca autoritatile romane sa asculte acest mesaj si sa treca la actiuni", scrie Ziare.com.

Referendumul pentru justitie, convocat de presedintele Klaus Iohannis, a fost validat, duminica, la un scrutin care a mobilizat exemplar romanii din tara si din diaspora. 41,28% dintre romanii cu drept de vot s-au prezentat duminica la urne pentru a vota la referendumul pe justitie.

Primul prag pentru validarea referendumului pentru justitie a fost atins insa de la ora 17:00, dupa ce peste 30% dintre romani s-au prezentat la urne. Urmeaza sa aflam daca si al doilea prag a fost atins: 25% de voturi valabile (care nu sunt nule), procent raportat la intreg numarul de alegatori.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Comisar European: Romania ar fi putut avea spitale, daca era vointa