Ucraina este pregatita sa se apere din punct de vedere militar, daca procesul de pace cu separatistii prorusi va esua, a declarat duminica presedintele ucrainean, Petro Porosenko, intr-un interviu pentru posturile de televiziune ucrainene, transmite Mediafax, care citeaza AFP.

"Trebuie sa consolidam liniile noastre de aparare, sa intarim armata. Trebuie sa ne dotam cu toate cele necesare: echipamente de supraveghere, radare ", a adaugat Porosenko, evocand in acest scop achizitia unor "echipamente" de la partenerii occidentali.

In cursul unei vizitei a lui Petro Porosenko in Statele Unite, Casa Alba a anuntat deblocarea unui ajutor in valoare de 46 milioane de dolari pentru echipamente si instruirea fortelor ucrainene. Administratia presedintelui american Barack Obama a respins ideea de a livra arme Ucrainei si a apreciat ca acest fapt "nu va permite sa fie schimbat echilibrul de forte fata de separatisti".

Porosenko s-a referit, de asemenea, la intalnirile sale cu omologul sau rus, Vladimir Putin, apreciind ca "fara aceste intalniri, nu ar exista procesul (de pace) actual". In acest context, Kremlinul a apreciat anterior ca Porosenko a "inceput sa inteleaga" ca nimeni nu are nevoie de actiuni militare, insa cei care fac parte dintr-un "partid al razboiului" sunt in continuare influenti.

Potrivit Kremlinului, autoritatile de la Kiev si separatistii au ajuns in situatia care a fost la inceputul acestui an, insa "razboiul s-a soldat cu mii de morti, raniti si mii de refugiati ucraineni". Administratia de la Kiev si liderii rebelilor prorusi au semnat, vineri seara, un memorandum care prevede o serie de masuri pentru detensionarea crizei, inclusiv crearea unei zone demilitarizate pe linia frontului separatist.

Sambata, Kievul a eliberat 38 de insurgenti prorusi in schimbul unui numar egal de militari ucraineni capturati de rebeli.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri