De ce s-a prabusit PSD in sondaje? Un grup de specialisti au gasit cateva explicatii interesante. Cresc tensiunile langa granitele noastre. Kosovo va primi sprijin militar de la Statele Unite, spre nemultumirea Serbiei. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 7 decembrie.

Cum explica specialistii prabusirea PSD, sub conducerea lui Dragnea. PSD scade in sondaje de la luna la luna, in ultima cercetare sociologica a IMAS, realizata la comanda USR, social-democratii fiind cotati cu 24,9%, un minim al ultimilor ani. Cifrele sondajului IMAS pentru luna noiembrie, obtinut de „Adevarul“, arata un PSD care a scazut de la 27,6% in octombrie la 24,9% in noiembrie, in timp ce PNL a crescut de la 21,9% la 23,3%. Pe locul trei vin cei de la USR, cu 14,8% in noiembrie, dupa ce in octombrie aveau 13,1%, iar pe locul patru se claseaza ALDE (11,7%). Peste pragul electoral de 5% mai sunt Miscaria Romania Impreuna (8,2%), formatiune condusa de Dacian Ciolos, si UDMR (5,8%). Potrivit celor de la IMAS, marja de eroare este de +/-3,1, scrie Adevarul.

Iohannis isi doreste desfiintarea inspectoratelor scolare. Inspectoratele scolare care trebuie sa verifice calitatea invatamantului si eventualele nereguli au lasat multe probleme reclamate fara raspuns. In plus, ar fi pline de oameni numiti de partidele politice, spune chiar presedintele tarii. Klaus Iohannis a acuzat direct PSD-ul de politizarea educatiei si a declarat ca “inspectoratele scolare trebuie desfiintate”. Ideea este sustinuta de mai multi profesori romani de prestigiu, care propun inlocuirea inspectorilor cu experti independenti, scrie Stirile Protv.

CTP: S-a saturat Iohannis de penali? I-as da un colebil. Sa actioneze daca s-a saturat. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, a comentat, recenta declaratie a presedintelui Klaus Iohannis, care a spus ca s-a saturat de „atatia penali si infractori in varful politicii”. „Putin imi pasa de senzatiile, impresiile si trairile domnului presedinte Iohannis. S-a saturat? Si ce ma intereseaza pe mine daca s-a saturat, ca simplu cetatean? Asta mi-l aminteste pe Emil Constantinescu, care, la un moment dat, scoate o vorba memorabila: Mi-e scarba. Din pozitia de presedinte, ne comunica noua ca ii e scarba. Am scris si atunci si eu ceva, i-am oferit un emetiral, sa spunem, pe care i l-as da si domnului Iohannis. Sau poate pentu dansul un colebil, pentru ca s-a saturat”, a spus Cristian Tudor Popescu, potrivit Digi24.

Cozmin Gusa si presedintele forului european de judo ridiculizeaza marturiile victimelor: ”Spirit de turma” Seful FRJ, Cozmin Gusa, si presedintele forului european, Serghei Soloveicik, ridiculizeaza marturiile victimelor de la lotul olimpic de judo, agresate fizic de antrenorii Bercean si Andreica. untem in a treia saptamana de cand lotul olimpic de judo de la Cluj e subiectul unor dezvaluiri terifiante ale unor foste sportive, care au povestit abuzurile fizice si psihice suferite ani de zile din partea antrenorilor Florin Bercean, Gianina Andreica si Ana Maria Mititelu. In weekend, Bucurestiul va gazdui finalele Ligii Campionilor si Europa League la judo, iar competitia de elita a nimerit in mijlocul unui scandal amplu pe tatami: agresiuni fizice si psihice multiple acuzate de sportivi la lotul olimpic de la Cluj, condus de Florin Bercean, Gianina Andreica si Ana Maria Mititelu, scrie gsp.ro.

Decizia luata de SUA fata de Kosovo care va infuria Serbia. SUA sprijina planul Kosovo de a-si crea propria armata, a declarat joi ambasadorul american la Pristina, Philip Kosnett, o pozitie ce nu este impartasita de alte tari membre NATO, potrivit France Presse, transmite Agerpres. Parlamentul kosovar urmeaza sa se pronunte vinerea viitoare, intr-o a doua lectura, asupra textelor ce prevad transformarea Fortelor de Securitate din Kosovo (KSF) - forta de urgenta antrenata pentru a raspunde la dezastre - in armata regulata. De la sfarsitul razboiului din 1998-1999 intre Serbia si gherila albaneza locala, securitatea in Kosovo a fost asigurata de catre fortele internationale sub conducerea NATO (KFOR). Secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a declarat joi ca planul Kosovo de a se dota cu forte militare proprii intervine „intr-un moment nepotrivit” si „impotriva opiniei multor aliati NATO”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri