Calin Popescu Tariceanu: De ce motiunea de cenzura "nu are nicio sansa"

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, duminica seara, ca o motiune de cenzura "nu are nicio sansa" sa treaca prin Parlament in acest moment, deoarece opozitiei ii lipsesc cel putin 50 de voturi.

"Socotelile pentru motiunea de cenzura sunt foarte simple. (...) Nu contest dreptul opozitiei de a depune o motiune de cenzura. Cred ca momentul nu e potrivit. (...) Al doilea aspect este de natura strict tehnica. Daca numaram voturile opozitiei, le lipsesc cel putin 50 de voturi. Nu are nicio sansa o motiune de cenzura sa treaca in acest moment", a spus Calin Popescu-Tariceanu, la Romania TV.

In opinia sa, incercarea de a "forta debarcarea" lui Liviu Dragnea de la sefia Camerei Deputatilor demonstreaza ca opozitia recurge la "incercari disperate" pentru a prelua puterea, scrie Agerpres.

"Aceasta incercare de a forta debarcarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputatilor (...) nu face decat sa demonstreze inca o data ca opozitia, in loc sa recurga la mijloacele corect, democratice (...), sa demonstreze ca are suportul electoral necesar pentru a prelua puterea, recurge la aceste incercari disperate, doar, doar isi va pune in aplicare planul care in final vizeaza (...) rasturnarea actualului Guvern si preluarea puterii, asa cum s-a intamplat, de altfel (...), si in 2015, dupa caderea, (...) demisia lui Victor Ponta", a afirmat Tariceanu.

Potrivit lui Calin Popescu-Tariceanu, opozitia "pare dezarticulata", iar presedintele "incurajeaza" rasturnarea majoritatii, desi niciunul dintre partidele politice de opozitie nu a dovedit ca poate sa reprezinte o alternativa la guvernare.

Citeste si:
Cine deschide lista candidaților desemnați de Pro România, la...
Cine deschide lista...

"Vedem ca domnul Barna poarta discutii cu presedintele tarii, care vad ca il incurajeaza in aceste actiuni, dar (...) opozitia pare destul de dezarticulata, nici la nivelul PNL-ului nu vedem mare lucru, nici la nivelul USR-ului nu vedem ceva care sa demonstreze, cat de cat, ca ar putea sa reprezinte o alternativa. Din pacate, in acest joc se angreneaza si presedintele, cu diversele decizii pe care le-a luat, discutia cu domnul Barna (...), demersurile pe care le face pentru a bloca remanierea guvernamentala, toate acestea se inscriu intr-un anumit tablou care vizeaza clar rasturnarea actualei majoritati, dar nu prin alegeri, pentru ca prin alegeri ar fi normal. (...) Aici nu este vorba despre un demers democratic. Este vorba despre jocuri de culise, subterane, forte oculte care incearca prin diverse mijloace (...) sa rastoarne majoritatea si guvernul", a declarat Calin Popescu-Tariceanu.nilateral la Brexit

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri