CCR amana iar decizia privind protocoalele dintre Parchet si SRI

Curtea Constitutionala (CCR) a amanat marti, pentru a treia oara, pronuntarea unei decizii in ceea ce priveste protocoalele secrete incheiate de Parchetul general cu Serviciul Roman de Informatii. Sesizarea a fost facuta pe 8 octombrie de catre Florin Iordache, caruia Liviu Dragnea i-a delegat pentru o zi atributiile de presedinte al Camerei Deputatilor special pentru acest demers la CCR.

O noua sedinta a Curtii Constitutionale, dedicata acestei spete, va avea loc joi, 13 decembrie.

Pe 8 octombrie, presedintele Camerei Deputatilor a sesizat Curtea Constitutionala pentru solutionarea unui conflict juridic intre Parlament si Ministerul Public, pe tema protocoalelor dintre SRI si Parchetul General, scrie G4Media.ro.

Sesizarea a fost semnata de vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache, in conditiile in care Liviu Dragnea si-a delegat atributiile acestuia pentru data de 8 octombrie.

Dezbaterea publica a avut loc in urma cu doua saptamani, pe 28 noiembrie, cauza lui Liviu Dragnea fiind sustinuta chiar de catre Florin Iordache in fata Curtii Constitutionale. El a sustinut ca Ministerul Public, prin protocoalele incheiate cu SRI, a readus justitia de dupa 2009 la cea care se infaptuia in perioada comunista.

In schimb, Iuliana Nedelcu, reprezentantul Ministerului Public, a precizat in fata judecatorilor constitutionali ca activitatea Serviciului Roman de Informatii este verificata de catre Parlament, iar daca Legislativul si-ar fi indeplinit in mod corespunzator atributia constitutionala, ar fi identificat din vreme situatia sesizata la CCR privind protocoalele cu SRI.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri