Presedintele Klaus Iohannis a sustinut miercuri o declaratie de presa, dupa sedinta CSAT, in care s-a aratat ingrijorat de noile taxe anuntate de ministrul de Finante, Eugen Teodorovici. Seful statului a avertizat ca viata romanilor va deveni mult mai scumpa, pentru ca taxele pe care vrea Guvernul sa le adopte vor produce reactii in lant.

"N-au bani, nu stiu cum sa faca rost de bani si inventeaza pe picior tot felul de impozite si taxe. Total eronata aceasta abordare pesedista. E motiv de ingrijorare pentru toti romanii. Va face viata romanilor mai scumpa", a avertizat Iohannis, potrivit Ziare.com.

Seful statului a cerut Executivului sa renunte la idee si sa se puna la masa cu patronatele, sindicatele si mediul de afaceri, pentru a gasi solutii viabile.

Totodata, Iohannis a insistat ca va participa la toate sedintele de guvern de acum incolo, pentru a se opune atat acestei ordonante, cat si celei pe Justitie, in care ar putea fi strecurate si amnistia si gratierea.

Declaratiile presedintelui Iohannis

- Am terminat astazi sedinta CSAT-ului.

- Prima chestiune pe care as mentiona-o putin mai in detaliu e aprobarea planului de inzestrare a armatei pe perioada 2019-2028.

- Am aprobat fortele si mijloacele care se trimit in misiuni in afara statului roman. Avem cu 127 de militari mai mult decat in 2018. De la MAI pentru misiunile UE, OSCE, NATO si ONU vom avea 759 de militari si politisti in misiuni.

- In 2019 Romania va participa cu un detasament de elicoptere militare la misiunea ONU de stabilizare din Mali.

- Am luat in discutie propunerile de buget ale Ministerului de Finante. Mai multe detalii veti gasi in comunicatul pe care il vom da in scurt timp.

- Cu totii am aflat ca Guvernul pregateste o OUG pentru noi taxe si impozite. Ma duce cu gandul la o afirmatie pe care a facut-o doamna prim-ministru la discursul inaugural. Spunea ca nu va introduce noi impozite si taxe. Iata ca nu a trecut niciun an si introduce.

- Aceasta OUG nu a fost discutata cu partenerii, nu are o analiza la fundamentare, vine cu idei nemaiauzite pana acum. Arunca in haos economia.

- Vom plati mai mult la gaze. In acelasi timp am primit asigurari de la responsabili din domeniul telecomunicatiilor ca aceasta chestiune ii va afecta si pe ei si vom plati mai mult la telefonie. E doar inceputul. Pe scurt ne astetam ca toate sa se scumpeasca. Acesta va fi efectul ordonantei.

- Auzim de taxa de lacomie. Lacomia Guvernului PSD.

- Fac apel la Guvern sa se razgandeasca in privinta acestei OUG, sa o negocieze cu patronatele, cu sindicatele si dupa o analiza profunda si discutii sa revina cu o forma sustenabila.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri