Raluca Turcan: OUG Vilcov-Dragnea-Dancila condamna si educatia la subfinantare; nu se vor aloca cei 6% din PIB

Partidul National Liberal va sustine un amendament la Legea bugetului prin care statul sa fie obligat sa aloce 5% din PIB pentru Educatie si Cercetare, a scris duminica, pe Facebook, prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan, conform Agerpres.

"O teapa a PSD - ALDE nu vine niciodata singura. Dupa ce au fost introduse noi taxe care vor face investitorii sa plece si sa ajungem la un blocaj economic, OUG Vilcov - Dragnea - Dancila condamna si educatia la subfinantare. In perioada 2019 - 2021 nu se vor aloca cei 6% din PIB promisi in toate campaniile electorale, garantati prin toate protocoalele semnate de guvern cu sindicatele si bine fixati in Legea Educatiei Nationale la articolul 8. Toate promisiunile se amana!", a precizat aceasta.

Liderul liberal subliniaza ca educatia copiilor nu poate fi amanata la nesfarsit.

"Scolile nu pot ramane cu dotarile de acum 40 - 50 de ani. Profesorii trebuie pregatiti la nivelul secolului XXI si motivati sa devina adevarate modele pentru elevi. O educatie subfinantata inseamna un viitor furat copiilor nostri! Sa tai bani de la educatie este un atentat la siguranta Romaniei", a completat Raluca Turcan.

Citeste si:
PSD spune că „românii devin ciumații Europei” și acuză Guvernul PNL
PSD spune că „românii devin...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri