Tomac: Liderii europeni nu mai au niciun fel de incredere in cei care s-au cocotat in fruntea tarii

Presedintele PMP, Eugen Tomac, sustine ca, ''in traducere libera'', presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, acuza Guvernul de la Bucuresti de ''incompetenta si analfabetism functional si confirma faptul ca liderii europeni nu mai au niciun fel de incredere in cei care s-au cocotat in fruntea tarii'', conform Agerpres.

"Ultimul semnal de alarma vine de la presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care spune ca Guvernul de la Bucuresti inca nu a inteles deplin ce inseamna prezidarea tarilor Uniunii Europene. In traducere libera, el acuza Executivul de incompetenta si analfabetism functional si confirma faptul ca liderii europeni nu mai au niciun fel de incredere in cei care s-au cocotat in fruntea tarii. E momentul ca fiecare dintre noi sa constientizeze cat de important este sa mergem la vot si sa alegem ca valorile europene sa ne ghideze in continuare", se arata intr-un mesaj postat sambata de de Eugen Tomac pe pagina de Facebook.

In contextul in care Romania se pregateste sa preia presedintia semestriala a UE de la 1 ianuarie, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat ca se indoieste ca guvernul de la Bucuresti intelege pe deplin ce inseamna sa conduca blocul comunitar timp de sase luni.

Romania este "din punct de vedere tehnic foarte bine pregatita" pentru misiunea de sase luni, a declarat Juncker pentru ziarul german Welt am Sonntag.

"Dar cred ca guvernul de la Bucuresti nu a inteles pe deplin ce inseamna sa prezidezi tarile UE", a adaugat el.

Citeste si:
Tomac: Daca USR il sustine pe Paleologu, Dancila nu intra in turul doi
Eugen Tomac: USR-PLUS sa-l...

"Actiunea prudenta necesita o disponibilitate de a-i asculta pe altii si o dorinta puternica de a pune deoparte propriile preocupari ale cuiva", a afirmat Juncker, precizand ca el are unele indoieli ca situatia se prezinta astfel in cazul Romaniei.

Juncker a spus ca disputa politica interna a Romaniei inseamna ca tara ar putea sa nu para o entitate unita pe scena europeana.

"Un front unit este necesar acasa pentru a promova unitatea Europei in timpul presedintiei Consiliului", a afirmat presedintele Comisiei Europene.

Citeste si:
Juncker: Am facut tot ce ne-a stat in putere pentru un Brexit ordonat
Brexit: Am facut tot ce ne-a...
Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri