Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, considera ca elevii ar fi mai bine pregatiti pentru examene daca s-ar introduce o evaluare intermediara in timpul ciclului liceal, conform Agerpres.

"Ma uit la rezultatele pe care le au elevii nostri, si la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a sa avem peste 36% de elevi care nu iau nota 5,00, nu avem cum sa nu tragem un semnal foarte serios de alarma, ceva trebuie sa facem acolo. Daca va uitati la rezultatele de la examenul de bacalaureat in ultimii ani, o sa constatam acelasi lucru: rezultate din ce in ce mai slabe. Trebuie sa gasim niste solutii. Una dintre ele ar putea sa fie aceasta, sa mai introducem o evaluare intermediara in timpul ciclului liceal, in asa fel incat sa-i determinam pe elevi sa se pregateasca mai bine, sa nu lasam pregatirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfarsitul examenului de bacalaureat", a precizat Andronescu, sambata, la RTV.

Totodata, ministrul Educatiei a admis ca programele scolare trebuie revizuite, in conditiile in care cei mici trebuie sa asimileze un volum urias de informatii.

"Aceasta este o alta directie de actiune (...). Materia noastra este excesiv de condensata pentru varsta elevului din gimnaziu si atunci o alta masura pe care trebuie sa o luam este sa revizuim programele scolare. Este extrem de important acest lucru. Sunt multe idei, nu se pot face peste noapte toate, incercam sa le demaram", a adaugat ministrul.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri