Intr-un interviu la “televiziunea de partid” Antena 3, Tudorel Toader, ministrul justitiei, a declarat ca el nu doreste sa dea foc la tara si sa porneasca proteste violente printr-un proiect de ordonanta pe gratiere si amnistie, mai ales pentru ca el a venit “sa stinga” efectele OUG 13, care a avut numar cu ghinion.

"Cand iei o decizie, in primul rand, nu o iei de unul singur, vorbind de un act juridic, care sa capete continut si forma juridica. Pe de alta parte, iei decizia, masura juridica si esti obligat sa vezi doua componente: oportunitate pe de o parte, legalitate sau constitutionalitate, pe de alta parte. Si-atunci, eu, raspunzand abrupt la intrebare, nu-mi este teama pentru ca am convingerea ca nu fac ceea ce nu trebuie sa fac”, a declarat Toader, intr-un interviu care a inclus in mare parte intrebari “la fileu” pentru cel considerat de multi marioneta infractorului Liviu Dragnea.

Toader a mai spus ca niciodata nu a avut, pana acum, sentimentul ca „va da foc la tara”.

„Pana acum nu am avut sentimentul acesta de treaba ca "voi da foc la tara". Stiu Ordonanta 13, care a avut si un numar cu ghinion, stiu efectele ei, eu am venit sa sting, oarecum, focul de dupa ordonanta, dar nu am aceasta temere pentru ca nu am facut si sigur nu voi face ceva de natura sa creeze macar o astfel de stare de pericol, daramite sa sa-l produca in mod efectiv", a spus Toader.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Camera Deputatilor a respins proiectul de lege privind gratierea
Setari Cookie-uri