"Presedintele Romaniei a respins cele 5 propuneri de numire in diferitele functii de conducere, din cadrul Ministerului public, pe motive de nelegalitate, constand in lipsa adeverintei de la CNSAS, din care sa rezulte lipsa „calitatii” de colaborator.

Pe 27 decembrie 2018, am revenit catre presedintele Romaniei, solicitand reevaluarea propunerilor formulate, motivand faptul ca nu poate fi vorba despre o nelegalitate.

La randul sau, presedintele a revenit, reiterand asa-zisa nelegalitate referitoare doar la Adina Florea, constand in aceea ca „…in continuare, documentatia transmisa nu contine dovada care sa ateste indeplinirea conditiei prevazute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusa sa nu fi facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici sa nu fi colaborat cu acestea.

Pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis catre sectia de procurori din CSM, adeverintele din care rezulta indeplinirea cerintei legale de catre fiecare dintre cele 5 candidate. Respectivele adeverinte au fost transmise catre MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019.

Calin Nistor va prelua...
Citeste si: Oficial! Cine va prelua conducerea DNA?

Astazi, 10 ianuarie 2019, in urma cu cateva minute, am transmis catre presedinte respectivele adeverinte din care rezulta indeplinirea cerintelor legale privind propunerile formulate, solicitand sa isi reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente", a scris ministrul Justitiei intr-o postare pe Facebook.

Tudorel Toader a atasat adeverintele CNSAS care atesta ca Adina Florea nu a fost colaborator al Securitatii. In plus, Toader ii cere sefului statului sa isi reconsidere "refuzul bazat pe motive inexistente".

Documentatia a fost trimisa si pentru celelalte patru propuneri care au fost respinse de Iohannis odata cu cea pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie.

Presedintele Iohannis a respins-o miercuri pentru a doua oara pe Adina Florea, propusa de Tudorel Toader la sefia DNA, potrivit unui comunicat transmis de Administratia Prezidentiala. Motivul respingerii este lipsa dovezii de la CNSAS ca Adina Florea nu a facut parte din serviciile de informatii comuniste, asa cum cerea legea 303/2004.

Toader, intrebat daca...
Citeste si: Toader, daca Iohannis e obligat sa o numeasca pe Adina Florea la DNA

Sursa foto: Agerpres Foto