„Ieri am semnat decretele de revocare si s-a vazut, inca o data, ca decretele mele se publica in aceeasi zi. Nu am formulat inca un raspuns de refuz, pentru ca asta va fi, voi refuza propunerile inaintate de prim-ministru”, a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele a mai spus ca exista atat argumente de legalitate, cat si argumente de oportunitate pentru refuzarea propunerilor de ministri.

"Nu stiu ce va face PSD, vom observa. Vom vedea cand vom avea o propunere si o analizam impreuna cu juristii", a tinut sa mai precizeze seful statului.

De asemenea, acesta a anuntat ca propunerile inaintate saptamana trecuta de ministrul Justitiei sunt analizate de departamentul de resort si ca nu il va revoca pe procuorul general Augustin Lazar.

VeDem Just cere Parlamentului...
Citeste si: VeDem Just cere Parlamentului sa abroge Legea recursului compensatoriu

"Domnul ministru, probabil neavand alta treaba mai buna de facut, mi-a mai trimis o data documentele de revocare. Nu il voi revoca pe procurorul general Augustin Lazar. Sunt multumit de activitatea domniei sale, iar asa zisa evaluare prezentata de domnul ministru nu satisface rigorile legii", a declarat Iohannis.

Seful statului a semnat, joi, decretele privind vacantarea posturilor de ministri de la Ministerul Dezvoltarii si de la Ministerul Transporturilor, dupa ce Paul Stanescu si Lucian Sova si-au dat demsia.

Premierul a anuntat, recent, ca presedintele a informat-o ca nu va accepta propunerile Lia Olguta Vasilescu (la Ministerul Dezvoltarii) si Mihai Draghici (la Transporturi) . "Fara nicio explicatie, dand dovada ca vrea blocarea activitatii Guvernului", a spus Dancila.

O decizie a Curtii Constitutionale din 19 decembrie arata ca seful statului trebuie sa emita de indata decretele de constatare a vacantarii celor doua functii de ministru si sa raspunda motivat legat de numirile noilor ministri.

Cum blocheaza PSD-ALDE...
Citeste si: Cum blocheaza PSD-ALDE organizarea unui referendum pe justitie

Sursa foto: Shutterstock