Liberalul Marilen Pirtea, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, le cere responsabililor din Ministerul Educatiei sa prezinte public un raport pentru anul 2018, cuprinzand toate solicitarile de finantare necesare participarii elevilor la competitii internationale, precum si o situatie generala a contributiei MEN la toate aceste participari internationale.

Intr-un comunicat transmis sambata Agerpres, Pirtea sustine ca actuala guvernare "neglijeaza sustinerea tinerilor talentati", dupa ce un elev de liceu timisorean, calificat in finala competitiei "Zero Robotics", organizata de NASA, la finalul acestei luni, a fost obligat sa caute sponsorizari private pentru a-si plati deplasarea.

Marilen Pirtea spune ca in vara anului trecut a sesizat public Ministerul Educatiei ca este nefireasca absenta masurilor de sustinere a tinerilor care performeaza si se califica in etapele finale ale competitiilor internationale. La acea vreme era vorba despre un elev din Suceava, care "nu a beneficiat de sustinerea ministerului pentru a participa la doua olimpiade internationale - Olimpiada Internationala de Astronomie din Sri Lanka si Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica din China", dupa cum arata liberalul.

"Acum a intrat in atentia publica un caz similar, de aceasta data de la Liceul 'Grigore Moisil' din Timisoara. Elevul Sebastian Males, din clasa a XII-a, s-a calificat in finala competitiei 'Zero Robotics', organizata de NASA in SUA, la finalul acestei luni. Este pentru al treilea an consecutiv cand elevii acestui liceu prestigios se califica in finala competitiei internationale organizate de NASA, alaturi de Massachusetts Institute of Technology, una dintre cele mai cunoscute si apreciate universitati ale lumii. Cum Ministerul Educatiei Nationale nu a prevazut proceduri pentru finantarea cheltuielilor impuse de participarea la astfel de concursuri, tinerii timisoreni talentati se orienteaza doar catre fonduri obtinute din donatii, desi suma necesara, de 15.000 de euro, nu este deloc neglijabila", afirma Pirtea.

In acest context, el solicita din nou responsabililor MEN sa prezinte public un raport pentru anul 2018, cuprinzand toate solicitarile de finantare necesare participarii elevilor la competitii internationale, precum si o situatie generala a contributiei ministerului la toate aceste participari internationale.

"De asemenea, asteptam cu interes si o propunere publica prin care MEN sa isi asume o procedura de finantare a participarii elevilor romani la competitii internationale de prestigiu, de toate categoriile, astfel incat sa fie evitate in viitor situatiile critice care conduc la dezavantajarea unora dintre elevii cei mai merituosi", conchide liberalul Marilen Pirtea.

Sursa foto: Shutterstock / Lolostock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri