Gabriel Les, despre suspendarea procedurii privind corvetele: Nu stiu de ce suspiciuni e vorba; las in seama Parchetului

Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, a declarat sambata ca nu stie despre ce suspiciuni este vorba in cazul suspendarii procedurii de achizitie a corvetelor multifunctionale, el subliniind ca va lasa Parchetul sa se pronunte in acest caz, informeaza Agerpres.

"Autoritatea contractanta din cadrul Ministerului Apararii Nationale este Departamentul pentru Armamente, de la care am primit o informare precizand aceste doua aspecte, (...) niste suspiciuni vizavi de procedura si o contestatie in contenciosul administrativ facuta de unul dintre competitori pentru anularea Hotararii de Guvern care reglementeaza aceasta achizitie. Am primit o informare pe aceasta tema, dar le-am citit doar sa fiu informat cat de cat, insa as dori sa nu ma pronunt, o las pe seama Parchetului, sa vedem ce vor spune ei", a afirmat Les, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

El a precizat ca sesizarea Parchetului in legatura cu procedura de achizitie a fost facuta doar pentru siguranta si deplina legalitate a acestei proceduri.

"Pozitia pe care Ministerul Apararii Nationale a luat-o ieri este doar pentru a ne asigura ca aceasta procedura s-a facut in deplina legalitate si bineinteles sa vedem ce va spune contenciosul administrativ vizavi de plangerea celor de la Santierul naval", a mai spus Les.

Ministrul a adaugat ca orice intarziere nu este benefica, insa nu se problema de "amenintari sau de aspecte care tin de lucruri putin mai grave".

Citeste si:
Metodologia de admitere în instituţiile militare de învăţământ a...
MApN: Metodologia de admitere...

"Noi avem cei 2% (din PIB pentru Aparare - n.r.), si in acest an vom avea cei 2%, ideea e ca aceasta achizitie sa se faca in deplina legalitate, (...) pentru ca este usor sa cheltui bani, insa ar fi foarte important sa putem face si un transfer tehnologic ca sa existe in Romania capabilitati necesare si pentru mentenanta si pentru alte lucruri", a completat Gabriel Les.

Vineri, MApN preciza, intr-un comunicat de presa, ca secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achizitie aferenta programului de inzestrare esential 'Corveta multifunctionala', a prezentat ministrului Apararii un raport de informare cu privire la acest subiect. "Astfel, secretarul de stat a adus la cunostinta faptul ca Departamentul pentru Armamente, prin semnatura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel, in temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea in deplina legalitate a procedurii, de natura sa afecteze realizarea interesului national de securitate in ceea ce priveste Programul de inzestrare esential 'Corveta multifunctionala'", arata sursa citata, precizand ca, "avand in vedere acest aspect, precum si faptul ca, la aceasta data, exista un litigiu pe rolul Curtii de Apel Constanta prin care Santierul Naval Constanta SA, ca parte la 'Asocierea dintre Naval Grup Franta si Santierul Naval Constanta SA', solicita 'anularea in tot a HG nr. 48 / 2018', act normativ care fundamenteaza derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achizitie, pana la clarificarea aspectelor semnalate".

Sursa foto: Shutterstock / Signature Message

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
MApN: Procedura de achizitonare a corvetelor, suspendata
Setari Cookie-uri