Romania este pregatita sa lucreze intr-un ritm sustinut in cadrul negocierilor privind viitorul buget european pentru perioada 2021-2027, astfel incat sa existe un acord pana la sfarsitul acestui an, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat al ministerului, remis, sambata, Agerpres.

Conform sursei citate, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat vineri, 11 ianuarie, in cadrul reuniunii "Convergenta economica si sociala, coeziune si incluziune", prioritatile Presedintiei Romaniei la Consiliul Economic si Financiar in prima jumatate a acestui an.

La reuniunea desfasurata in contextul vizitei la Bucuresti a Colegiului Comisarilor au participat vicepresedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, responsabil portofoliu euro si dialog social, stabilitate financiara, servicii financiare si Uniunea Pietelor de Capital, comisarul pentru Buget si resurse umane, Gunther Oettinger, comisarul pentru Ocupare, afaceri sociale, aptitudini si mobilitatea fortei de munca, Marianne Thyssen, comisarul pentru Afaceri economice si financiare, impozitare si vami, Pierre Moscovici, comisarul pentru Agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, precum si comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu.

"Prioritatile Romaniei in domeniul ECOFIN urmaresc stimularea cresterii economice si a investitiilor, precum si sprijinirea reformelor structurale, in beneficiul statelor membre si al cetatenilor europeni. O importanta majora pentru Presedintia Romaniei este asigurarea continuitatii procesului legislativ european, precum si asigurarea unui tratament egal si mentinerea unitatii in cadrul UE', a precizat Eugen Teodorovici, citat in comunicat.

In privinta principalelor dosare de pe agenda ECOFIN, ministrul roman a subliniat ca Presedintia Romaniei urmareste sa promoveze intr-o maniera constructiva discutiile privind aprofundarea Uniunii Economice si Monetare (UEM), pentru a facilita interesele Uniunii Europene in diferite domenii cum ar fi coeziunea, convergenta si rezilienta.

Subiectele legate de intarirea UEM vor fi abordate intr-o formula inclusiva si transparenta, care sa permita participarea tuturor statelor membre. Programul InvestEU si Programul de Sprijin pentru Reforme, strans legate de aprofundarea UEM, sunt alte subiecte importante pe agenda PRES RO. De altfel, dosarul InvestEU va figura pe agenda reuniunii ECOFIN din ianuarie.

De asemenea, sistemul de TVA, regimul general al accizelor, impozitarea economiei digitale si programul Fiscalis sunt prioritatile PRES RO in domeniul impozitarii.

Nu in ultimul rand, ministrul Finantelor a subliniat importanta pe care Presedintia Romaniei la Consiliul UE o acorda negocierii viitorului buget european pentru perioada 2021-2027.

"Dorim sa facilitam un proces eficace de negociere a acordului post 2021, in conditiile incerte cauzate de iesirea Marii Britanii din UE si de incheierea mandatului unuia dintre partenerii institutionali. Suntem pregatiti sa lucram intr-un ritm sustinut pentru avansarea cat mai consistenta a negocierilor privind viitorul cadrul financiar cu scopul de a permite obtinerea unui acord pana la sfarsitul anului. In plus, credem ca pregatirea unei implementari de calitate a proiectelor finantate din bani europeni incepand cu 1 ianuarie 2021 este un obiectiv comun al statelor membre", a subliniat Teodorovici.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri