Mircea Draghici isi retrage candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor

Social-democratul Mircea Draghici a anuntat ca a luat decizia de a-si retrage candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor.

"Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru functia de ministru al Transporturilor. Cred cu tarie ca lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, munca si perseverenta, dar si cu sacrificii. Am fost dintotdeauna si voi ramane un om de echipa si vreau sa multumesc tuturor colegilor din CEx pentru incredere si sustinere. Imi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investitii si cu o strategie coerenta si sustenabila si pentru acest deziderat voi continua sa imi pun la dispozitia colegilor sprijinul si experienta, indiferent de pozitia sau functia in care ma aflu. Cred ca e responsabilitatea intregii clase politice sa nu uite ca se afla in slujba romanilor si a tarii, unde nicio miza personala nu isi are locul", a scris Mircea Draghici, sambata, pe Facebook,

Mircea Draghici isi retrage candidatura pentru Ministerul Transporturilor, dupa ce marti si Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca isi retrage candidatura la functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Cei doi au fost propusi, in noiembrie anul trecut, pentru aceste functii de catre Partidul Social Democrat, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a respins propunerile facute anterior pentru cele doua ministere: Ilan Laufer - Dezvoltare Regionala si Lia Olguta Vasilescu - Transporturi pe motiv ca sunt nepotrivite.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dancila anunta ca Guvernul a sesizat la Curtea Constitutionala faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor ministri la Transporturi - Mircea Draghici si Dezvoltare Regionala - Lia Olguta Vasilescu.

Citeste si:
Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, găsit cu avere...
Mircea Drăghici, fostul...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

La inceputul lunii ianuarie, Klaus Iohannis a preciza ca va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltarii si Transporturilor: "Nu am formulat inca un raspuns de refuz, fiindca asta va fi, voi refuza propunerile inaintate de prim-ministru, fiindca aici avem si argumente de legalitate, dar avem si argumente de oportunitate. Echipa mea lucreaza la aceasta analiza, insa pana la mijlocul saptamanii viitoare voi da publicitatii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile facute de prim-ministru".

Cateva zile mai tarziu erau desemnati interimarii pentru aceste portofolii si anume Rovana Plumb la Transporturi si Eugen Teodorovici la Dezvoltare Regionala.

Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici au fost propusi din nou de prim-ministru pentru aceste functii, insa presedintele Iohannis le-a refuzat.

In aceasta saptamana, Lia Olguta Vasilescu a anuntat ca a decis sa isi retraga candidatura pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii, dupa o discutie cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Citeste si:
Metrou Drumul Taberei: La ce interval de timp vor sosi în stație...
Ministrul Transporturilor:...

Sursa foto: Agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri