institutia Avocatul Poporului a transmis astazi, pe Facebook, o prima reactie dupa ce Tudorel Toader a modificat, iarasi, prin OUG, legile justitiei. Acestea au fost extrem de contestate, rapid, atat de Presedintie cat si de Comisia Europeana si asociatii ale magistratilor.

“Mai multi membri ai Organizatiei de Tineret a Partidului Miscarea Populara au protestat miercuri, 20.02.2019, in jurul orei 14.00, la sediul Institutiei Avocatul Poporului.

Acestia au cerut Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la OUG care modifica legile justitiei si unele regulamente privind admiterea la INM, ordonanta care nu a fost pana in prezent publicata in Monitorul Oficial.

Ordonanta de urgenta a fost adoptata, marti, in sedinta de Guvern, astfel cum a anuntat domnul Tudorel Toader, Ministrul Justitiei. Ministrul a subliniat ca propunerile de modificare au venit din partea CSM.

La scurta vreme, dupa ce li s-a cerut sa desemneze cativa reprezentanti pentru a discuta cu domnul Victor CIORBEA, Avocatul Poporului, protestatarii au incetat manifestatia, parasind zona. Cu ocazia manifestatiei, cei in cauza nu au depus nicio sesizare si niciun fel de documente in sustinerea solicitarilor formulate”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Surse: Alegerile locale au loc pe 27 septembrie - parlamentarele, pe 6 decembrie
Setari Cookie-uri