Klaus Iohannis: Imi doresc un referendum bine organizat, bine gandit

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, sambata, ca isi doreste ca referendumul pe teme de justitie sa fie unul "bine organizat, bine gandit", in parteneriat cu societatea civila si cu partidele politice "de buna-credinta".

"Pentru a da romanilor votul inapoi am inceput sa reevaluez ideea unui referendum. Fiindca doar asa romanii pot arata ca nu mai sunt de acord cu felul in care PSD strica legile justitiei, isi bate joc de tara, isi bate joc de romani. Am invitat deja pentru inceputul saptamanii viitoare pe foarte multi romani interesati, cu care voi avea consultari pe tema referendumului, fiindca imi doresc un referendum bine organizat, bine gandit, un referendum in parteneriat cu societatea civila, cu partidele politice de buna-credinta si impreuna cu romanii si cu voi", a spus presedintele, prezent la Gala Premiilor TNL "Mircea Ionescu-Quintus", desfasurata la Sinaia, scrie Agerpres.

Iohannis a apreciat ca guvernarea PSD "a esuat", dupa ce legile justitiei au fost modificate si "intregul sistem a fost pus in dificultate".

"Eu cred ca lucrul care trebuie facut acum este sa le dam vocea inapoi romanilor. Sigur, regula de baza a democratiei este ca se organizeaza alegeri, iar intre alegeri, cel ales sa conduca tara sa o conduca. Dar, asta inseamna ca cel ales sa o conduca este de buna-credinta, inseamna ca cel ales sa conduca tara conduce tara pentru binele tarii si al cetatenilor ei, nu pentru propriul interes. Iar atunci cand constatam ca lucrurile nu stau asa, nu stau deloc asa, atunci cetateanul de rand trebuie sa primeasca un instrument cu care isi exprima dezaprobarea. Acel instrument este tot un vot", a adaugat el.

Iohannis si-a exprimat dezaprobarea si fata de guvernarile PSD anterioare, subliniind ca social-democratii au fost la conducerea tarii pentru cel mai mare numar de ani dupa Revolutie.

Citeste si:
Iohannis: PNL a făcut numiri politice, dar a ales doar oameni...
Iohannis: PNL a făcut numiri...

"Guvernarea pesedista, si nu vorbesc de acest ultim guvern, un guvern pe care l-am clasificat ca un accident al democratiei, nu despre asta vorbim, despre intreaga guvernare pesedista! Intreaga guvernare pesedista a esuat. Si, dragii mei, nu este prima. Din ultimii 30 de ani, de la Revolutie incoace, PSD a fost la guvernare cei mai multi ani. Din cauza PSD Romania nu s-a dezvoltat mai mult, din cauza PSD Romania nu s-a dezvoltat mai bine. Intre timp romanii si-au dat seama ca asa nu mai merge. Avem acum posibilitatea sa aratam ca asa nu mai merge. Avem alegeri europarlamentare. Avem, apropo de europarlamentare, o echipa foarte buna la PNL. Am vazut aceasta echipa, am fost invitat acum cateva zile la un mare eveniment organizat de PNL pentru popularii europeni. Am vazut acolo echipa PNL, o echipa foarte tare", a sustinut el.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri