Klaus Iohannis a declarat, marti, ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale in ceea ce priveste decizia referitoare la revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, subliniind ca procurorii nu trebuie sa fie "controlati politic" iar autoritatea ministrului Justitiei ar trebui sa fie folosita pentru a-i apara pe acestia, scrie Agerpres. Presedintele a mentionat, de asemenea, ca „o decizie a CCR nu poate fi discutata prin referendum”, dar daca va fi nevoie, putem sa convocam un referendum”.

''Astept motivarea Curtii. (...) Personal, sunt convins ca procurorii trebuie sa fie independenti. Procurorii in niciun caz nu trebuie sa fie controlati politic. Nu pot fi in subordinea unui politician. (...) In Constitutie avem un articol care spune ca procurorii functioneaza sub autoritatea ministrului. Eu inteleg ca ministrul are sau ar trebui sa aiba o autoritate in domeniu si sa o foloseasca pentru a-i apara pe procurori. (...) Autoritatea ministrului ar trebui sa fie orientata spre inlesnirea muncii procurorilor. (...) Eu iau in calcul sa respect statul de drept in Romania, sa am grija, atata cat pot, sa ramana procurorii independenti, cu respectarea Constitutiei'', a spus seful statului, la Palatului Cotroceni.

Referendum: da ori ba?

Intrebat daca ia in calcul sa dea curs deciziei CCR, presedintele Klaus Iohannis a declarat: „Iau in calcul sa respect statul de drept din Romania, sa am grija ca procurorii sa ramana independenti, cu respectarea Constitutiei. (Veti organiza un referendum? n.r. ) O decizie a CCR nu poate fi discutata prin referendum. Nesubordonarea procurorilor este foarte bine ancorat in justitie si nu trebuie supus unei consultari populare. Daca va fi nevoie, putem sa convocam un referendum, dar sunt riscuri. Dupa ce avem motivarea Curtii, o citim pana o intelegem si apoi decidem.”

De asemenea, Iohannis a vorbit si despre declaratiile din spatiul public in care se propunerea suspendarea lui. Acesta a tinut sa precizeze ca "am observat si vad ce se intampla, ca multi sunt preocupati de suspendare. Pot sa va spun ca eu nu".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri