Potrivit sondajului prezentat de Europa FM, pragul de 30% necesar validarii unui referendum convocat de Iohannis ar fi cel mai probabil depasit. De asemenea, in ceea ce priveste activitatea presedintelui cu privire la justitie, actiunile acestuia sunt aprobate de peste 40% dintre romanii cu drept de vot. Este posibil ca o parte dintre cei care nu sunt nici multumiti, nici nemultumiti sa fi asteptat mai mult de la seful statului, arata IMAS.

Mai mult, sondajul arata ca romanii sunt convinsi, intr-o proportie covarsitoare (80%), ca factorul politic influenteaza justitia din ce in ce mai mult. Doar putin peste 20% dintre romanii cu drept de vot sunt de acord cu solutia numirii procurorilor-sefi de catre Ministrul Justitiei si/sau Guvern

In ceea ce o priveste pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, satisfactia privind activitatea acesteia o depaseste usor pe cea privind actiunile presedintelui Iohannis pentru apararea independentei justitiei

In plus, desi Laura Codruta Kovesi nu mai poate ocupa o functie de procuror-sef, aproape 60% dintre romani ar prefera ca ea sa ramana in justitie, mai spune sondajul.

Iohannis, de Ziua...
Citeste si: Mesajul lui Iohannis de Ziua Internationala a Anticoruptiei

Sondajul prezentat de Europa FM a avut loc in perioada 9-13 iunie 2018, fiind realizate 800 de interviuri prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews). Populatia tinta -persoanele cu varsta de 18 ani si peste, care traiesc in Romania. Eroarea de esantionare este +/- 3,5%.