Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, la sedinta solemna a Parlamentului dedicata aniversarii a 15 ani de la aderarea tarii noastre la NATO, ca "asaltul fara precedent" al majoritatii PSD la adresa statului de drept "risca sa fragilizeze" statutul Romaniei in Alianta si in UE. Premierul Viorica Dancila a declarat ca presedintele a transformat evenimentul intr-unul de "campanie electorala", noteaza Agerpres.

"Pentru tara noastra, nu a fost deloc usoara revenirea la democratie dupa epoca neagra a comunismului si tocmai de aceea merita salutat si apreciat efortul conjugat al tuturor fortelor politice, al diplomatiei si al Armatei, care a facut posibil dezideratul national de a aduce Romania in NATO si in spatiul valorilor euroatlantice. Cu atat mai condamnabile sunt actiunile actualei majoritati PSD, care, prin asaltul - fara precedent in ultimii treizeci de ani - la adresa statului de drept, risca sa fragilizeze statutul tarii noastre in Alianta Nord-Atlantica si in UE. Modificarea legilor in folosul unor persoane, demagogia, atacurile la adresa stabilitatii economice si financiare a Romaniei, cresterea inflatiei si devalorizarea monedei nationale, arbitrariul si lipsa de profesionalism - acestea sunt realele politici ale guvernarii PSD. Nu intarirea democratiei, nu consolidarea Justitiei, nu responsabilitate si predictibilitate in economie, nu infrastructura care sa garanteze inclusiv siguranta oamenilor, nu acestea sunt politicile PSD. Guvernarea PSD, care a devenit sinonima cu incapacitatea administrativa si cu diletantismul, vulnerabilizeaza Romania", a afirmat seful statului.

Prim-ministrul Viorica Dancila a comentat acuzatiile facute de catre presedintele Romaniei, exprimand-si regretul ca sedinta solemna a Parlamentului dedicata aniversarii a 15 ani de la aderarea Romaniei la NATO a fost transformata de catre acesta "intr-un eveniment de campanie electorala".

"Azi am venit la o sedinta solemna dedicata aderarii tarii noastre la NATO. Regret ca acest eveniment important a fost transformat de catre presedintele Romaniei intr-un eveniment de campanie electorala", a spus premierul la finalul alocutiunii sale.

Citeste si:
Geoană: NATO este cu toate radarele sus contra dezinformarilor...
Mircea Geoană: NATO este cu...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Orban, amendat pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise
Setari Cookie-uri