Negociatorii Parlamentului European si cei ai Consiliului UE au azi a treia runda de tratative pentru desemnarea primului procuror-sef european, functie pentru care au ramas in cursa Laura Codruta Kovesi si francezul Jean-Francois Bohnert, potrivit G4Media. Discutiile au loc la doar o zi dupa ce instanta suprema din Romania a decis ridicarea masurii controlului judiciar in cazul Laurei Codruta Kovesi, ceea ce inseamna ca aceasta scapa si de interdictia de a parasi tara.

Cu o zi inaintea noii runde de negocieri cu Consiliul, Presedintele PE, Antonio Tajani, a declarat ca este ingrijorat in privinta masurilor luate de Romania impotriva lui Kovesi, adaugand ca ea ramane candidatul legislativului european pentru noul post de procuror-sef european. El a facut aceste declaratii la inceputul sesiunii plenare a Parlamentului European, cerand autoritatilor de la Bucuresti sa nu ii puna obstacole fostei sefe a DNA in procedura pentru conducerea Parchetului European.

Comisia Europeana a intervenit si ea miercuri in cazul candidaturii Laurei Codruta Kovesi pentru postul de procuror-sef european si a precizat ca fosta sefa a DNA trebuie lasata sa-si sustina candidatura, pentru ca institutiile europene sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza

Ulterior miercuri, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis plangerea Laurei Codruta Kovesi si a decis revocarea masurii controlului judiciar dispus saptamana trecuta impotriva fostei sefe a DNA de procurorii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa in legatura cu aducerea in tara a fostului director FNI Nicolae Popa.

”A admis contestatia pe care am formulat-o si s-a dispus revocarea masurii controlului judiciar. Nu comentez decizia. Am contestat faptul ca aceasta masura care a fost dispusa a fost nelegala”, le-a spus Laura Codruta Kovesi jurnalistilor, dupa ce a participat la citirea hotararii in sala de judecata. Ea a aratat ca au fost revocate toate masurile dispuse in cadrul controlului judiciar. ”Acum pot sa parasesc si tara, s-a revocat controlul judiciar, s-au revocat toate masurile si mi s-a admis contestatia”, a adaugat ea.

O alta runda de negocieri, ultima, conform calendarului propus, ar putea avea loc pe 10 aprilie.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri