Liderul PSD, Liviu Dragnea, intentioneaza sa o schimbe pe Viorica Dancila din functia de prim-ministru daca Guvernul nu va adopta ordonanta de urgenta cu modificari la Codurile Penale. Ar fi al treilea premier schimbat dupa Sorin Grindeanu si Mihai Tudose de la castigarea alegerilor de catre majoritatea PSD-ALDE in decembrie 2016, potrivit G4Media.

Dupa noua amanare in procesul lui Dragnea de la Inalta Curte, liderul PSD i-ar fi transmis premierului Dancila ca Ordonanta de Urgenta de modificare a Codurilor Penale trebuie adoptata pana cel tarziu la 20 mai, data urmatorului termen.

Dragnea a reluat presiunile asupra premierului Dancila inaintea sedintei CEX programata pentru miercuri, ora 12, la Palatul Parlamentului, unde ar urma sa voteze remanierea ministrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero si Tudorel Toader.

In locul lui Toader la portofoliul justitiei ar fi luate in calcul variantele Eugen Nicolicea, Serban Nicolae si Robert Cazanciuc. Daca premierul Dancila se opune schimbarii lui Toader, liderul PSD ar lua in calcul inclusiv scenariul reorganizarii guvernului. Acest lucru presupune votarea unei noi echipe guvernamentale in Parlament.

Un indiciu al tensiunilor majore dintre Dragnea si Dancila este o relatare a reporterului Antena 3 acreditat pe Guvern care a transmis, luni, informatia ca premierul nu este de acord cu remanierea propusa de liderul PSD pe motiv ca ar fragiliza pozitia partidului si a guvernului inaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai si in plina presedintie a UE.

Un alt indicator al degradarii relatiilor dintre liderul PSD si seful Guvernului este o alta informatie prezentata pe surse de ziarul Adevarul, care a titrat luni ca Anca Alexandrescu, prezentata drept ”cerberul lui Dragnea din Guvern” ar fi indepartat de premierul Dancila.

Mai multi lideri PSD in frunte cu Liviu Dragnea au criticat public Guvernul si pe ministrul justitiei, Tudorel Toader, din cauza ca nu au adoptat OUG-ul promis, desi partidul a adoptat la sfarsitul anului trecut o decizie in acest sens.

In acest moment Dancila continua sa refuze adoptarea OUG, dar nu este clar daca va rezista presiunilor majore exercitate de liderii PSD. In plus, premierul Dancila ar fi fost deranjata de atacurile mediatice la adresa familiei sale, puse pe seama racirii relatiilor cu Dragnea.

Liderul PSD a declarat saptamana trecuta ca discuta mai putin cu premierul Dancila decat la inceput. ”De la 1 ianuarie nici nu mai este acelasi timp la dispozitie pentru a purta discutii, sunt tot felul de intalniri, deplasari si acum e plecata, la Dubrovnik, am inteles. Deci numai e acelasi timp disponibil de discutie, dar relatia e buna. Nu vreau sa amestec un lucru, adica nu facem pereche politica doamna Dancila cu domnul Toader”, a afirmat Dragnea intr-o emisiune televizata.

Liderul PSD a declarat recent ca Toader i-a pacalit pe social-democrati pe tema adoptarii OUG-ului pe Coduri.

Luni seara, deputatul PSD Catalin Radulescu a reluat acuzatiile si l-a criticat pe Toader ca nu a facut nimic in privinta OUG-ului solicitat de Dragnea si PSD.

Radulescu a transmis, tot luni seara, ca e nevoie de un nou Comitet Executiv al PSD si ca Viorica Dancila trebuie sa inteleaga faptul ca este nevoie sa actioneze, in sensul adoptarii de catre Cabinetul pe care il conduce a ordonantei de urgenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri