Presedintele PSD, Liviu Dragnea a anuntat vineri, la Botosani, o avalansa de facilitati financiare pentru nordul Moldovei, de la o suma de 20.000 de lei pentru gospodariile care vor sa-si izoleze casele sau sa le racordeze la apa, canalizare sau gaze, pana la dezvoltarea de centre de radioterapie pentru adulti si copii sau centre multifunctionale rurale in care sa functioneze filiale bancare, posta si directiile agricole, conform Hotnews.ro.

Liviu Dragnea a precizat, la Botosani, ca este vorba de un program destinat regiunii Nord-Est, unde PIB-ul pe cap de locuitor este de 27.000 de lei, fata de media nationala de 47.000 lei.

Este vorba despre „acordarea a 20.000 de lei pentru fiecare gospodarie pentru imbunatatirea conditiilor de locuire in mediul rural si dotarea gospodariilor cu utilaje agricole”. ”Cei care vor si mai multi bani pot merge pana la 40.000 de lei si le putem acorda garantii pentru credite”, a continuat Dragnea. Banii pot fi folositi pentru izolarea termica a caselor, incalzirea prin centrale termice, conectarea la apa, gaze sau canalizare sau grupuri sanitare in case.

„Programul se adreseaza persoanelor fizice si va fi aprobat cat de curand prin ordonanta de urgenta si nu are caracter de ajutor de stat”, a spus Dragnea, fara a explica sub ce forma vor fi acordate concret aceste sume.

Seful PSD a anuntat o alta „schema de ajutor de stat pentru sustinerea zonelor cele mai defavorizate prin incurajarea investitiilor si a crearii de locuri de munca”, prin care vor fi fi sprijinite constructiile pentru sanatate, industria alimentara, constructiile turistice si de constructiile pentru depozitare.

Citeste si:
Barna: Alianta USR PLUS vrea sa guverneze pentru a face reforme
Dan Barna: Alianta USR PLUS...

Este prevazut un „ajutor” de pana la 200.000 euro, cu un numar de 10.000 de beneficiari „in prima etapa”.

Dragnea a anuntat apoi un program care vizeaza constructia de 20 de centre de radioterapie pentru copii si adulti in perioada 2019 - 2020.Urmeaza crearea de „centre multifunctionale rurale”, astfel incat oamenii „sa nu mai mearga in resedinta de judet”. Aici ar urma sa functioneze filiale bancare, posta sau directiile agricole, a sustinut Dragnea.

Pentru acest program ar urma sa existe un buget de 25 de milioane de lei, potrivit liderului PSD.

Citeste si:
Dancila: Nu am luat in calcul varianta alegerilor anticipate
Viorica Dancila: Nu am luat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
"Ultimatum pentru Dragnea" - protest in fata Parlamentului