Proiectul de modificare a Codurilor Penale, aprobat in mare graba, marti, de comisia speciala condusa de Florin Iordache, ajunge miercuri la vot in Camera Deputatilor, potrivit Ziare.com.

"Este cea mai grava situatie din ultimii doi ani de zile din punct de vedere legislativ, pentru ca aceste modificari ii ajuta in mod substantial pe infractori", a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Modificari in mare graba

Proiectul a fost adoptat rapid, saptamana trecuta, de Senat, dupa care a intrat din nou in Comisia speciala parlamentara pe domeniul Justitiei, condusa de Florin Iordache (PSD), care a aprobat raportul, marti, fara sa accepte amendamentele Opozitiei. Raportul a fost adoptat cu 12 voturi pentru (PSD, ALDE, UDMR), 6 impotriva si 2 abtineri.

Ce a vrut PSD a fost ca Ministerul Justitiei sa dea o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codurilor penale. Insa cum Tudorel Toader a tras de timp, coalitia PSD-ALDE a decis inlaturarea sa din functia de ministru al Justitiei, iar Codurile penale s-au intors la Comisia Iordache, unde au fost modificate din nou.

Exit poll ora 21:00,...
Citeste si: Exit poll ora 21:00, Europarlamentare: EGALITATE intre PSD si PNL

Sedinta din plenul Camerei Deputatilor a inceput in jurul orei 10:00, fiind condusa de Florin Iordache. Social-democratii s-au mobilizat si au avut o sedinta de grup pentru a vedea daca sunt suficienti pentru a trece aceste modificari ale Codurilor penale. PSD are nevoie de 165 de voturi pentru a adopta modificarea Codurilor penale in Camera Deputatilor.

Printre modificarile la Codul penal se numara abrogarea unuia dintre articolele de lege in baza carora liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta, reducerea termenelor de prescriptie si de denunt si abrogarea articolului privind neglijenta in functie.

Alte amendamente controversate, declarate insa constitutionale, vizeaza interzicerea comunicarilor publice din dosare in timpul urmaririi penale si a judecarii, dar si obligatia ca retinutului sa i se dea, la cerere, intregul material probator. De asemenea, un denuntator poate beneficia de reducerea limitei de pedeapsa doar daca face denuntul in cel mult un an de la data la care a aflat despre savarsirea infractiunii.

Premierul Viorica Dancila...
Citeste si: Premierul Dancila sustine ca va vota la referendumul de duminica


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Liviu Dragnea: Firea, potential candidat la prezidentiale