Modificarile aduse Codului penal si Codului de procedura penala au fost adoptate marti de Camera Deputatilor, forul decizional in acest caz. S-au inregistrat 181 de voturi ”pentru”, 83 ”impotriva” si o abtinere in cazul Codului de procedura penala si de voturi 180 de voturi ”pentru”, 81 ”impotriva” si 2 abtineri, coform G4Media.

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a facut apel catre parlamentari pentru a respinge modificarile la Codurile penale, considerand ca acestea „favorizeaza coruptii in acte publice”.

„Nicio modificare nu are legatura cu problemele reale ale Romaniei, nu are legatura cu deciziile CCR, este doar un pretext pentru favorizarea infractorilor. Transmiteti un mesaj usturator Comisiei de la Venetia ca nu va pasa si sunteti singuri in tara si faceti ce doriti. Fac un apel si de suflet, de mama a unui copil de 11 ani, a oamenilor cinstiti, nu va dati votul pentru o lege care favorizeaza coruptii in acte publice, descurajeaza orice om cinstit din tara. Prin aceste modificari spuneti ca legea este auxiliara. PNL nu poate si nu va vota aceste modificari. Daca veti obtineti voturile necesare pentru adoptare,vom contesta la CCR aceasta nenorocita de lege care va arunca Romania la periferia Europei. (…) Sper ca UDMR, minoritati sa nu voteze, sper ca cei din ALDE nu vor vota”, a afirmat Turcan. "Ati adoptat acest proiect importiva Europei, impotriva tuturor.", a mai adaugat aceasta.

USR: "Astazi, a castigat hotia!"

Deputatul Stelian Ion a anuntat ca s-a incalcat procedura si USR va invoca acest lucru in sesizarea Curtii Constitutionale.

„Invoc o incalcare de procedura flagranta, de incalcare a art. 69 al. 2 din Regulament in sensul ca raportul trebuia sa ne fie pus la dispozitie cu 3 zile inainte de vot. Ne-a fost dat cu doar 3 minute inainte de plen. Daca se va ajunge la vot si la adoptare, vom invoca acest motiv intr-un atac la CCR”, a spus deputatul USR.

El a mai spus ca adoptarea acestor modificari ar genera declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei.

"Modificarile au legatura cu dosarele de coruptie ale sefilor de partid si ale baronilor locali. (...) Modificarile sunt impuse de o putere care abuzeaza de prerogativele sale pentru a-si proteja sefii. E trist ca puneti in pericol interesele romanilor pentru a proteja sefii. (...) Asemenea atacuri nu au fost aduse in niciun regim politic", a adaugat Stelian Ion.

UDMR: "CCR a considerat ca anumite articole din acest proiect de lege sunt neconstitutionale"

Deputatul UDMR Marton Arpad a precizat ca formatiunea sa va vota proiectul Codului de procedura penala, mentionand ca este vorba despre eliminarea articolelor declarate neconstitutionale de catre CCR.

"Pe colegii nostri care doresc ca Romania sa fie salvata de altcineva le-am spus sa nu se preocupe de noi. In legatura cu procedura in care ne aflam, noi nu ne aflam in ipostaza adoptarii unui proiect de lege privind Codul de procedura penala, ci ne aflam in ipostaza in care CCR a considerat ca anumite articole din acest proiect de lege sunt neconstitutionale si decizia a fost de eliminare a tuturor acestor articole. Nu avem dreptul sa aducem alte modificari substantiale. (...) Noi vom modifica doar eliminarea articolelor neconstitutionale pentru care vom vota 'pentru' ", a anuntat Marton Arpad.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri