Simulacru de audieri marti in Comisia Juridica din Camera Deputatilor, unde presedintele Comisiei, Nicusor Halici (PSD), a respins mai multe intrebari adresate lui Gheorghe Stan, una din propunerile PSD la Curtea Constitutionala, invocand ba ca sunt prea complexe , ba ca ar fi ”batjocoritoare”, potrivit G4Media.

Dupa o sedinta care a durat jumatate de ora si in care deputatii PSD si ALDE nu au adresat nici o intrebare, s-a trecut rapid la vot, iar Comisia a adoptat raport pentru validarea tuturor candidatilor, cu 25 de voturi ”pentru” si 2 abtineri. Raportul va merge in plenul Camerei pentru votul decisiv.

Cate articole are Constitutia Romaniei?”, a fost intrebat Stan de un deputat PNL.

E batjocoritoare intrebarea. O ducem intr-o zona mult prea jos”, a replicat Halici.

Candidatii inscrisi pentru un mandat de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) din partea Senatului si Camerei Deputatilor sunt audiati marti de Comisiile juridice.

Motiunea impotriva...
Citeste si: Motiunea impotriva ministrului Justitiei, Tudorel Toader, s-a amanat

Cei patru candidati inscrisi pentru un mandat de judecator CCR din partea Senatului sunt audiati in Comisia juridica.

„In conformitate cu Hotararea Biroului Permanent a Senatului din data de 3.05.2019, in temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completarile si modificarile ulterioare, privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale a Romaniei, pana la data de 6.05.2019, ora 18,00, au fost depuse, la Comisia juridica, de disciplina, imunitati si validari a Senatului, urmatoarele candidaturi de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, din partea grupurilor parlamentare: grupul parlamentar PSD – Cristian Deliorga; grupul parlamentar PNL – Catalin Daniel Fenechiu; grupul parlamentar USR – Ovidiu Mircea Ursuta Daraban si un candidat fara sustinerea vreunui grup parlamentar – Gheorghe Iancu”, se arata intr-un comunicat semnat de presedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

La finalul audierilor, Comisia juridica va inainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la candidati.

Mandatul Simonei-Maya Teodoroiu, numita judecator la CCR pentru o diferenta de mandat, expira la data de 15 iunie iar numirea noului judecator trebuie efectuata cu cel putin o luna inainte de incetarea mandatului judecatoresc predecesor.

ALDE, USR, PLUS, PMP si Pro...
Citeste si: Alegerea primarilor in 2 tururi: cine se opune si cine este de acord?

Procedural, plenul Senatului va dezbate si supune la vot propunerile grupurilor parlamentare si raportul Comisiei juridice pentru numirea unui judecator la CCR.

Candidatii din partea Camerei Deputatilor vor fi audiati incepand cu ora 9,00 de Comisia juridica.

Potrivit unor surse politice, seful Sectiei speciale pentru investigarea magistratilor, Gheorghe Stan, este propunerea grupului parlamentar al Partidului Social Democrat pentru functia de judecator la CCR.

Deputatul Ioan Cupsa este propunerea Grupului parlamentar al Partidului National Liberal iar avocatul Vlad Stefan, propunerea Grupului USR.

Traian Basescu ii critica pe...
Citeste si: Basescu ii critica pe Raluca si Barna pentru "lasitate" fata de UDMR

Liderul USR, Dan Barna, a declarat luni ca va avea discutii si cu celelalte partide de opozitie pentru a vedea daca se poate ajunge la o propunere comuna.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a declansat pe 23 aprilie procedura de numire a unui judecator la CCR in locul lui Stefan Minea, caruia ii expira mandatul in data de 15 iunie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Averile candidatilor la europarlamentare: terenuri, case si bijuterii