Simulacru de audieri marti in Comisia Juridica din Camera Deputatilor, unde presedintele Comisiei, Nicusor Halici (PSD), a respins mai multe intrebari adresate lui Gheorghe Stan, una din propunerile PSD la Curtea Constitutionala, invocand ba ca sunt prea complexe , ba ca ar fi ”batjocoritoare”, potrivit G4Media.

Dupa o sedinta care a durat jumatate de ora si in care deputatii PSD si ALDE nu au adresat nici o intrebare, s-a trecut rapid la vot, iar Comisia a adoptat raport pentru validarea tuturor candidatilor, cu 25 de voturi ”pentru” si 2 abtineri. Raportul va merge in plenul Camerei pentru votul decisiv.

Cate articole are Constitutia Romaniei?”, a fost intrebat Stan de un deputat PNL.

E batjocoritoare intrebarea. O ducem intr-o zona mult prea jos”, a replicat Halici.

Candidatii inscrisi pentru un mandat de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) din partea Senatului si Camerei Deputatilor sunt audiati marti de Comisiile juridice.

Cei patru candidati inscrisi pentru un mandat de judecator CCR din partea Senatului sunt audiati in Comisia juridica.

„In conformitate cu Hotararea Biroului Permanent a Senatului din data de 3.05.2019, in temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completarile si modificarile ulterioare, privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale a Romaniei, pana la data de 6.05.2019, ora 18,00, au fost depuse, la Comisia juridica, de disciplina, imunitati si validari a Senatului, urmatoarele candidaturi de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, din partea grupurilor parlamentare: grupul parlamentar PSD – Cristian Deliorga; grupul parlamentar PNL – Catalin Daniel Fenechiu; grupul parlamentar USR – Ovidiu Mircea Ursuta Daraban si un candidat fara sustinerea vreunui grup parlamentar – Gheorghe Iancu”, se arata intr-un comunicat semnat de presedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

La finalul audierilor, Comisia juridica va inainta Biroului Permanent al Senatului un raport cu privire la candidati.

Mandatul Simonei-Maya Teodoroiu, numita judecator la CCR pentru o diferenta de mandat, expira la data de 15 iunie iar numirea noului judecator trebuie efectuata cu cel putin o luna inainte de incetarea mandatului judecatoresc predecesor.

Procedural, plenul Senatului va dezbate si supune la vot propunerile grupurilor parlamentare si raportul Comisiei juridice pentru numirea unui judecator la CCR.

Candidatii din partea Camerei Deputatilor vor fi audiati incepand cu ora 9,00 de Comisia juridica.

Potrivit unor surse politice, seful Sectiei speciale pentru investigarea magistratilor, Gheorghe Stan, este propunerea grupului parlamentar al Partidului Social Democrat pentru functia de judecator la CCR.

Deputatul Ioan Cupsa este propunerea Grupului parlamentar al Partidului National Liberal iar avocatul Vlad Stefan, propunerea Grupului USR.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat luni ca va avea discutii si cu celelalte partide de opozitie pentru a vedea daca se poate ajunge la o propunere comuna.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a declansat pe 23 aprilie procedura de numire a unui judecator la CCR in locul lui Stefan Minea, caruia ii expira mandatul in data de 15 iunie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri