Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti, cu privire la ordonanta de urgenta referitoare la referendum, ca spera ca Guvernul sa se abtina de la orice modificare legislativa care nu este pur tehnica si necesara, ci vizeaza crearea unui avantaj pentru PSD, scrie Agerpres.

"Eu sunt un adversar declarat al modificarilor legislative in prag de alegeri. De regula, pesedistii fac aceste lucruri tocmai pentru a crea pentru ei un oarecare avantaj sau pentru a crea pentru adversarii lor un dezavantaj. Sper sa se abtina Guvernul de la orice modificare legislativa care nu este pur tehnica si necesara pentru bunul mers al alegerilor", a spus seful statului la Sibiu, citat de Agerpres.

Ordonanta de urgenta de modificare a legii referendumului prin care se prevede ca autoritatile publice nu se pot pronunta, in timpul campaniei electorale, pro sau contra referendumului va fi adoptata in sedinta de miercuri a Guvernului, a declarat premierul Viorica Dancila. Ea a sustinut ca nu stie insa in ce forma va fi adoptat actul normativ si ca nu l-a citit, urmand sa mearga acum la Guvern si sa discute cu cei care l-au avizat.

"Pentru mine, ca prim-ministru, pentru Guvernul Romaniei, este foarte important sa ne ocupam de buna organizare atat a alegerilor europarlamentare, cat si a referendumului. Vom discuta aceasta ordonanta de urgenta, a fost ieri sedinta pregatitoare, ma intorc la Guvern pentru a vedea fiecare act normativ pe care-l am pe agenda Guvernului de maine (miercuri - n.r.) si vom vedea care va fi forma finala. Vom avea discutii, pentru ca eu nu pot sa impun un lucru. (...) Voi discuta cu secretarul general al Guvernului, voi discuta cu cei care au avizat acest act normativ si vom vedea forma finala. (...) Actul normativ trebuie adoptat maine in sedinta de Guvern", a spus Viorica Dancila, marti, la Parlament.

Viorica Dancila anunta ca...
Citeste si: Ambasada Romaniei din Israel va fi mutata la Ierusalim


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Guvernul adopta miercuri OUG care schimba pragul la referendum