Traian Basescu a fost trimis in judecata de CNSAS pentru colaborare cu securitatea, transmite Europa Libera, citand surse neidentificate. Fostul presedinte isi mentine, insa, declaratiile mai vechi potrivit carora nu a semnat nici un angajament cu Securitatea si nu a dat note informative.

Potrivit informatiilor Europa Libera, preluate de Hotnews.ro, dosarul de retea contine doar copertile pe microfilm, iar notele informative, doua la numar pana in acest moment, au fost descoperite in dosarele altor persoane care aveau dosare de urmarire informative (DUI).

Colegiul CNSAS nu poate da direct o decizie de politie politica, fiind obligat sa apeleze la instanta de contencios administrativ, singura in masura sa stabileasca daca e vorba de o colaborare cu Securitatea ca politie politica. CNSAS a anuntat joi pe site trimiterea in judecata, potrivit articolului 3, lit b si art 5, al 1 din lege, respectiva litera indicand ca e vorba de un parlamentar.

Traian Basescu a fost verificat din oficiu, in postura de candidat la europarlamentare, iar cercetarea ar fi fost facuta de un angajat al Directiei de Investigatii, arata Europa Libera. Acesta ar fi lucrat individual, fara sa spuna nimanui nimic, iar marti a pus raportul pe masa Colegiului CNSAS, relateaza sursele Europa Libera. Potrivit acestora, respectivul ar fi fost angajat al SRI inainte sa vina la CNSAS.

Traian Basescu a fost verificat de mai multe ori de catre CNAS, ultima adeverinta, de necolaborarea cu Securitatea, fiind din februarie 2014. Celelalte sunt din 2002, 2004, 2006 si 2009.

In contextul noilor informatii, fostul presedinte a declarat pentru G4Media.ro ca isi mentine declaratia din 2006, potrivit careia nu a semnat nici un angajament cu Securitatea si nu a dat note informative.

Sursa foto: Gabriel Petrescu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri