Premierul Viorica Dancila a declarat sambata, la o intalnire cu oameni de afaceri si reprezentanti ai administratiei publice din judetul Satu Mare, ca nu a fost prim-ministru mai jignit decat ea si, probabil, protestatarii s-au gandit ca, fiind femeie, va ceda usor, scrie Agerpres.

"Credeti-ma, cred ca n-a fost prim-ministru mai jignit decat mine, mai pus la colt, mai atacat decat mine. Probabil s-au gandit ca sunt femeie si voi ceda usor. Sunt mai puternica decat toti conducatorii lor la un loc", a spus Dancila, dupa ce a fost intampinata de catre un grup de circa 50 de protestatari in fata Palatului Administrativ din Satu Mare.

Ea a afirmat ca nu a vazut niciodata "atata instigare si ura in societate".

"Eu vedeam aceasta campanie o campanie constructiva, fiecare sa vina, asa e in democratie, sunt mai multe partide, fiecare sa vina cu o optiune proprie, un proiect propriu in ceea ce inseamna alegerile, in ceea ce inseamna sustinerea unei notiuni. Ceea ce vad este trist, si va spun eu cu sinceritate, am participat de trei ori la alegerile europarlamentare, dar niciodata nu au fost astfel de lucruri, niciodata nu am vazut atatea jigniri, atata instigare, atata ura in societatea romaneasca nu am vazut. Nu le putem interzice, dar singurii care putem alege intre ce-i bine, ce-i rau, si putem sa-i taxam, suntem noi, cetatenii. (...) Ganditi-va ca vor veni si alte alegeri, si ce exemplu lasam pentru tanara generatie? Care tipa mai tare? Care jigneste mai tare? Care il pune la colt pe cel care nu e mai tare?", a mai spus premierul.

Dancila a aratat ca se depun eforturi la presedintia Consiliului Uniunii Europene, iar protestatarii arata o Romanie dezbinata.

Ultimul sondaj inaintea...
Citeste si: Ultimul sondaj inaintea alegerilor de duminica

"In timp ce noi ne chinuim sa avem o presedintie de succes si avem cea mai de succes presedintie pe care a detinut-o un stat membru, 90 de dosare legislative inchise, 1.300 de evenimente de a promova Romania si a-i promova pe romani, ei ce fac? Vin cu lucruri foarte urate, vin cu tot felul de lucruri spuse despre Romania si despre romani si vor sa arate o societate dezbinata, niste oameni care se urasc, care se jignesc. Nu este asa. Eu stiu ca am putea desfasura o campanie civilizata, dezbateri, sa incercam sa convingem oamenii, pentru ca oricat am incerca noi sa il jignim pe celalalt, omul in cabina de vot cand pune stampila se gandeste cel mai bine pentru el si pentru familia lui", a precizat Dancila.

Premierul Viorica Dancila, alaturi de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, si ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, au avut, sambata, o intalnire cu mediul de afaceri si fermierii din judetul Satu Mare.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Investigatie Recorder - Drumurile si hotia