Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a transmis, sambata, organizatiilor partidului pe care il conduce, sa-i indemne pe cetateni sa nu ridice buletinele de vot pentru referendum intrucat acest lucru echivaleaza cu prezenta la acest scrutin, noteaza Agerpres.

''Atentie! Mesajul clar catre organizatii este ca votantii sa nu ridice nici buletinele de vot, pentru ca ridicarea buletinelor echivaleaza cu prezenta si validarea referendumului. Trebuie sa aratam ca nu suntem asa de naivi incat sa nu intelegem aceste manevre (...) Ne propunem sa boicotam acest referendum si pentru faptul ca exista un deficit democratic, un deficit de cunoastere a modului in care functioneaza institutiile europene si a rolului lor (...) In loc sa ne fi concentrat pe o dezbatere care ar fi trebuit sa reliefieze ce teme majore avem de sustinut in PE, ce rol au parlamentarii nostri, ce misiune le dam, aceasta discutie este insuficienta si se intampla sa vina si o tema parazitara'', a spus Tariceanu.

Totodata, el a aratat ca, in ciuda recomandarilor comisiilor Europene si de la Venetia de a nu parazita si cu ''alt gen de confruntari electorale'', Klaus Iohannis vine cu aceasta ''diversiune'' ca ''sa fure startul'' campaniei pentru alegerile prezidentiale.

''Referendumul este o diversiune prin care presedintele a incercat sa intre in campania electorala pentru alegerile pentru Parlamentul European, in care altfel n-ar fi avut nicio cadere si niciun rol. Fura in acest fel startul pentru alegerile prezidentiale, pentru campania de prezidentiale (...) Cred ca toti isi dau seama ca aceasta este o formula prin care incearca sa ne vanda un fel de produs expirat'', a spus Tariceanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri