Administratia Prezidentiala a cerut vineri Consiliului National al Audiovizualului sa emita decizia privind normele si regulile de reflectare a campaniei pentru referendumul national din 26 mai, dar si o recomandare de difuzare a unui spot audio-video realizat de Presedintie, noteaza Agerpres.

"Administratia Prezidentiala a solicitat vineri, 17 mai, in numele Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, Consiliului National al Audiovizualului sa isi respecte propria lege de functionare si sa emita decizia privind normele si regulile de reflectare a campaniei pentru referendum. Desi Legea audiovizualului 504/2002 prevede clar ca CNA este autorizat sa emita 'normele si regulile de reflectare a desfasurarii campaniilor electorale si a celor pentru referendum', Consiliul nu si-a respectat aceasta obligatie legala, desi intram in ultima saptamana de campanie pentru referendum", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis sambata AGERPRES.

De asemenea, a fost solicitata adoptarea de catre CNA, "cu celeritate", a unei recomandari de difuzare a unui spot audio-video realizat de Administratia Prezidentiala, in regim de anunt de interes public, catre televiziunile nationale si locale. Acest spot are in vedere informarea si cresterea gradului de constientizare a importantei referendumului.

Presedintele Klaus Iohannis considera ca "refuzul CNA de a-si indeplini atributiile ii afecteaza in mod direct pe cetatenii Romaniei, pentru ca dreptul la informatie este un drept prevazut si garantat expres prin Constitutie".

"Toate autoritatile publice sunt obligate sa respecte Constitutia, orice nerespectare a legii, cu atat mai mult a Legii fundamentale, fiind un abuz", adauga sursa citata.

Criza in Republica Moldova....
Citeste si: Consilierul prezidential Bogdan Aurescu ajunge la Chisinau


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Rusu (CNA): Guvernul si PSD boicoteaza referendumul pe Justitie