Ramona Manescu a trecut in declaratia de avere masinile si proprietatile detinute, dar a uitat sa mentioneze automobilul Porsche Cayenne si vila din Bruxelles, oras in care domiciliaza unul dintre cei mai longevivi europarlamentari ai Romaniei, cu trei mandate la activ. RISE publica o investigatie in care incearca sa descopere de unde a avut politicianul bani sa cumpere ce foloseste, dar nu a facut public.

Electoratul a votat-o, pe listele Partidului National Liberal, de trei ori la rand: in noiembrie 2007, in iunie 2009 si in mai 2014. Anul acesta, ea nu mai figureaza printre candidati. Nici printre cei ai PNL, partid din care a demisionat acum doua veri, nici printre cei ai altor partide.

RISE a incercat sa descopere de unde are Ramona Manescu bani sa isi cumpere ultimul model de Porsche Cayenne de pe piata.

Un raspuns ar fi salariul. In cei trei ani pe care i-a petrecut deja ca parlamentar la Bruxelles, 2007-2010, a castigat aproape 200.000 de euro. In aceeasi perioada, in garajul ei au mai intrat un Volvo, un Ford, un Audi si un scuter marca Aprilia. Tot atunci, Manescu si-a cumparat si o locuinta de vacanta. Un apartament cu trei camere, la baza partiei din Predeal, pentru care a platit 45.500 de euro.

Autovehiculele enumerate mai sus si apartamentul din Predeal au fost inscrise in declaratia de avere, dar Porsche-ul Cayenne, in valoare de 125.000 de euro, care i-a fost furat in 2010, nu, scrie RISE.

Averile candidatilor la...
Citeste si: Averile candidatilor la europarlamentare: terenuri, case si bijuterii

In perioada 2007 – 2010, familia Manescu nu a cumparat doar masini, ci si proprietati imobiliare. La apartamentul de la Predeal, se adauga un alt apartament in Predeal, in acelasi bloc ca si primul, si inca doua apartamente de lux in Constanta – achizitionate pe numele tatalui Ramonei Manescu, cu circa 800.000 de euro.

Folosindu-se de numele tatalui Ramonei Manescu, sotii Manescu au incasat, intre 2005 si 2007, 3,7 milioane de euro din cele 4,5 obtinute prin acapararea si vanzarea unor terenuri retrocedate in Bucuresti. Diferenta, de pana la 4,5 milioane de euro, a fost obtinuta prin operatiuni similare, derulate pe numele unei matusi si a unui unchi de-ai europarlamentarului PNL.

Vila din Tervuren, in care sotii Manescu domiciliaza in Bruxelles, este absenta din toate declaratiile de avere depuse, de-a lungul timpului, de europarlamentarul liberal, iar pretul acesteia incepe de la 1 milion de euro.

Povestea dinastiei...
Citeste si: Povestea Rothschild, una dintre cele mai bogate familii din Europa

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Knight Frank: Trei romani devin milionari in dolari in fiecare zi