UDMR rupe protocolul de colaborare parlamentara cu PSD si ALDE

Conducerea UDMR discuta la aceasta ora ruperea protocolului de colaborare cu coalitia guvernamentala PSD – ALDE. Liderii UDMR au luat decizia ruperii protocolului dupa ce autoritatile judiciare au inceput joi perchezitii in Harghita in cazul profanarii crucilor eroilor romani din Cimitirul eroilor din Valea Uzului, potrivit G4Media.

UDMR reclama existenta unei duble masuri a autoritatilor romane in scandalul cimitirului. Mai precis, liderii maghiari sunt nemultumiti ca autoritatile judiciare nu au declansat cercetari si fata de decizia Primariei Darmanesti de a amplasa crucile eroilor romani pe locul in care UDMR sustine ca ar exista ramasitele militarilor maghiari.

Este pentru prima oara de la infiintare cand UDMR rupe un protocol de colaborare politica.

UDMR a asigurat o majoritate parlamentara alaturi de PSD si ALDE la voturile critice dupa alegerile din 2016, in special modificarea codurilor penale, modificarea legilor justitiei.

In ultimul an, in randul comunitatii maghiare din Romani aau aparut voci critice la adresa colaborarii UDMR – PSD din cauza sustinerii aratate de partidul condus de Kelemen Hunor agendei din justitie a PSD. Mai multe sondaje de opinie din ultima perioada arata ca UDMR ar putea avea probleme in atingerea pragului necesar de 5% pentru intrarea in Parlamentul European.

Citeste si:
Kelemen Hunor: Parlamentarii UDMR nu vor participa la votul...
Kelemen Hunor: Parlamentarii...

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri