Liderii PSD, ALDE si UDMR au semnat, miercuri, la Parlament, un protocol de colaborare parlamentara care are ca obiective principale asigurarea stabilitatii politice si macroeconomice a Romaniei si existentei unei largi sustineri parlamentare in mandatul 2016 - 2020, precum si intarirea rolului, prestantei si responsabilitatii activitatii Parlamentului.

Protocolul prevede ca UDMR va sprijini proiectele legislative propuse de Guvernul Romaniei, iar ministerele initiatoare de acte normative vor consulta grupurile parlamentare ale partilor semnatare pentru a o obtine sprijinul necesar pentru proiectele legislative, inclusiv cel referitor la bugetul de stat. Potrivit documentului, proiectele legislative initiate de catre parlamentarii coalitiei PSD-ALDE, respectiv de cei ai UDMR vor fi sustinute in comun daca a existat consultare intre grupurile parlamentare si acord asupra acestora, conform News.ro.

De asemenea, partile vor sustine ca prioritate demersurile din domeniile educatiei si sanatatii si considera totodata prioritara bugetarea si finalizarea infrastructurii de transport rutier la nivel de autostrada prevazuta in programul de guvernare. Liderii celor trei formatiuni vor urmari imbunatatirea legislatiei in vederea eficientizarii procedurilor de retrocedare a proprietatilor confiscate abuziv in perioada comunista.

"Descentralizarea catre autoritatile administratiei publice locale si judetene a serviciilor publice va fi considerata importanta pentru reformarea administratiei din Romania. In vederea profesionalizarii serviciilor publice locale, partile considera necesar implementarea unei legislatii care sa asigure cresterea veniturilor salariale a angajatilor din cadrul autoritatilor administratiei public locale, in cadrul legii salarizarii unitare", se arata in protocol.

Totodata, partile isi asuma asigurarea respectarii reglementarilor legale precum si a obligatiilor care decurg din tratatele internationale la care Romania este parte, in ceea ce priveste folosirea limbii materne a minoritatilor nationale, in cadrul administratiei publice precum si cele privind educatia nationala si statutul folosirii simbolurilor comunitatilor locale. Pentru implementarea prevederilor prezentului acord vor avea loc saptamanal consultari intre liderii grupurilor parlamentare si ale partilor semnatare. De asemenea, la finalul fiecarei sesiuni parlamentare, partile vor analiza stadiul respectarii prezentului acord.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri