S-au format cozi deja la sectiile de votare din principalele orase din Europa, in care sute de romani asteapta sa-si exercite dreptul la vot, scrie Digi24. La sectiile de votare din Munchen si Stuttgart, oamenii s-au adunat dinainte de ora 7 dimineata ca sa voteze la alegerile europarlamentare si la referendum.

Nu doar in Germania s-au format cozi. In Roma, si mai multi oameni asteptau in fata Ambasadei Romaniei, in ciuda ploii. Si la Milano si Torino, situatia este asemanatoare, mai scrie Digi24.

La Bruxelles, romanii nu au mai avut loc in curtea sectiei de votare, astfel ca au ocupat si trotuarul de langa. Acest lucru se intampla la ora 7 dimineata. In Dublin, Viena, Madrid, Londra s-au format, de asemenea cozi.

Prezenta la sectiile de vot pe tara la alegerile europarlamentare 2019 a fost de 11,23%, pana la oa 11:00, duminica, potrivit datelor inregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central. Cea mai ridicata prezenta a fost inregistrata in judetul Teleorman de 13,98%, iar in Vaslui doar 8,10%.

Potrivit datelor inregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central, prezenta la vor in Bucuresti la ora 11:00 era de 10,93% si au votat aproape 200.000 de oameni. Numarul de alegatori din mediul urban se ridica la 1.208.047, in timp ce in mediul urban au iesit la vot 843.653 de persoane. In strainatate au votat pana la ora 11:00 un numar de 53.442 de persoane. Datele sunt prezentate in timp real pe site-ul BEC.

Exit poll ora 21:00,...
Citeste si: Exit poll ora 21:00, Europarlamentare: EGALITATE intre PSD si PNL

In cursa electorala pentru un loc in Parlamentul European au intrat 13 formatiuni politice si 3 candidati independenti. Astfel, au depus liste de candidati PSD, Alianta 2020 USR PLUS, Partidul Pro Romania, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Roman, Partidul Social Democrat Independent, Partidul Romania Unita, UNPR si Blocul Unitatii Nationale - BUN. In competitie sunt si trei candidati independenti.

In total sunt peste 450 de candidati, reprezentanti ai unor formatiuni politice sau independenti, isi disputa cele 33 de mandate de europarlamentari la alegeri.

Sursa foto: Digi24

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Noi rezultate oficiale partiale: USR scade sub 20%