Reprezentantii Biroului Electoral Judetean Iasi au primit duminica o sesizare conform careia la sectia de votare nr. 53 din municipiul resedinta presedintele sectiei de votare a aplicat stampila de control a sectiei pe prima pagina in loc de ultima pagina a buletinului de vot pentru referendum, asa cum este in instructiuni.

Purtatorul de cuvant al BEJ Iasi, Marta Dunca, a declarat ca desi in urne exista buletine de vot pe care stampila de control a sectiei de votare a fost pusa gresit, acestea nu vor fi anulate. Conform sursei citate, au fost anulate doar buletinele pregatite pentru vot si nefolosite, arata Agerpres.

"O echipa formata din doi membri ai Biroului Electoral Judetean s-a dus in verificare si i-au explicat presedintelui de sectie ca se aplica stampila pe ultima pagina a buletinului de vot. Neintelegerea a pornit de la faptul ca buletinul de vot pentru referendum a venit intr-o singura pagina, de format A4, nu era pliat in momentul in care a fost pus in pachet. Acest lucru a trebuit sa il faca cei de la sectie, adica sa aseze buletinul pe pagini - 1, 2, 3. Acest lucru nu s-a intamplat. Presedintele a crezut ca partea a doua inseamna ultima pagina. In urma indrumarii primite de la reprezentantii BEJ a inteles cum se aplica stampila de control. Buletinele deja stampilate dar nefolosite, adica nepuse in urna, ci doar pregatite pentru a fi la indemana membrilor, au fost anulate. Buletinele deja introduse in urna de vot, adica aveau deja optiunea exprimata, se considera buletine valabile deoarece in indrumari de voturi nule nu constituie motiv de nulitate aceasta situatie in care stampila de control a unei sectii de votare este pusa in alta parte decat efectiv acolo unde este indicat. Deci voturile exprimate introduse in urne sunt voturi valabile", a declarat Marta Dunca.

Unul dintre membrii USR Iasi a postat pe pagina sa de Facebook o imagine cu un buletin de vot pe care stampila de control era aplicata pe prima pagina, nu pe ultima, asa cum ar fi trebuit. El a dorit sa atraga atentia ca din aceasta cauza voturile pot fi anulate, motiv pentru care a sesizat Biroul Electoral Judetean Iasi.

Dupa un an in Bucuresti, Uber...
Citeste si: Dupa Bucuresti, Uber Eats vrea sa intre si in alte orase din Romania

Sursa foto: Filip Havarneanu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
CCR a validat rezultatul referendumului pe Justitie din 26 mai