Romanii, blocati sa voteze din cauza incompetentei Guvernului

Mii sau chiar zeci de mii de romani, in special din diaspora, NU vor putea sa isi exercite dreptul de a vota, consfiintit prin Constitutie, din cauza proastei organizari a procesului de vot.

Lipsa stampilelor, a buletinelor de vot si a procesului greoi blocheaza, efectiv, romanii care inca stau cu miile in strazile din intreaga lume in incercarea de a-si exercita dreptul de vot. Desi Guvernul s-a laudat cu marirea numarului de sectii de votare, acest lucru a fost insuficient.

Premierul Viorica Vasilica Dancila a declarat recent ca NU va da OUG pentru prelungirea termenului de votare, iar Ministrul de Externe Teodor Melescanu a declarat, anterior, ca totul este in regula in ceea ce priveste procesul de a vota din diaspora.

Mai mult, Claudiu Manda, PSD, a scris pe Facebook ca imaginile cu mii de oameni din intreaga lume care incearca sa voteze sunt trucaje si nu sunt cadre reale.

Principalele motive pentru care procesul este greoi este lipsa de personal, a buletinelor de vot, a stampilelor, dar si a unui sistem extrem de invechit si greoi. Atat Presedintele tarii, Klaus Iohannis, cat si USR-PLUS au cerut prelungirea termenului de a vota.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri