Programul de votare incepe la ora 7:00 si se incheie la ora 21:00, se arata intr-un raspuns al Biroului Electoral Central (BEC) la solicitarile referitoare la prelungirea procesului electoral de duminica.

BEC a primit patru sesizari pentru prelungirea programului de votare la sectiile din strainatate, iar raspunsul a fost ca dispozitiile art. 46 alin. (1) din Legea electorala prevad: "Votarea incepe la ora 7:00 si se incheie la ora 21:00", scrie Agerpres. Printre cei care au solicitat prelungirea programului in sectiile de vot se afla si Accademia di Romania din Roma, care a cerut ca votarea sa continue pana la ora 24:00.

"Motivul este numarul infernal de mare al alegatorilor care stau la cozi kilometrice in afara sectiei", se precizeaza in cererea mentionata.

Astazi, Klaus Iohannis si Dacian Ciolos au solicitat autoritatilor prelungirea programului de vot in aceasta seara, astfel incat, toti romanii sa poata vota duminica, deoarece la mai multe sectii ar exista cozi.

"Dragi romani, oriunde ati vota, in orice oras al lumii sau in orice sat din Romania, nimeni nu va poate bloca dreptul la vot! Va rog, nu va pierdeti rabdarea, nu renuntati la votul dumneavoastra din cauza unui guvern incompetent, care va obliga sa stati la cozi uriase pentru a va exercita un drept constitutional. Va multumesc pentru ca vreti sa faceti o Romanie mai buna! Solicit autoritatilor responsabile cu organizarea scrutinului electoral sa gaseasca de urgenta solutiile astfel incat toti romanii sa poata vota astazi!", precizeaza, duminica, Klaus Iohannis, pe Facebook.

Cei doi judecatori propusi de...
Citeste si: Cei doi judecatori propusi de PSD la CCR au depus juramantul

Citeste mai multe: Klaus Iohannis si Dacian Ciolos solicita prelungirea programului de vot

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Dacian Ciolos este noul presedinte al Renew Europe