Sute de protestatarii cer prelungirea scrutinului pentru romanii din diaspora si au pornit in mars spre sediul Guvernului, unii dintre ei spunand ca vor sa ajunga apoi la sediul PSD, la ora 21.00, cand se asteapta ca premierul Victor Ponta sa fie acolo. Pana la ora 21:00 numarul acestora depasea 1.500, iar dupa afisarea rezultatelor exit-poll-urilor acestia au inceput sa scandeze "Ponta nici nu stii cat de mic incepi sa fii".

Manifestatii sunt si in Sibiu, Cluj si Brasov, relateaza Mediafax.

Peste 1.500 de persoane s-au deplasat, duminica seara, la Guvern, cerand ca romanii din diaspora sa poata vota si dupa ora 21.00, manifestantii scandand "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism", "Dati ordonanta, sa voteze Franta" si "Democratia e votul, nu hotia". Manifestantii au inceput sa se adune de la ora 18.00, in zona din fata Teatrului National din Piata Universitatii, spunand ca au iesit in strada in semn de solidaritate cu romanii din diaspora care si in turul al doilea al alegerilor prezidentiale stau la cozi interminabile pentru a ajunge sa voteze.

Acestia cer institutiilor responsabile sa dispuna, printr-un act normativ, prelungirea programului de votare dupa ora 21.00, pentru ca altfel foarte multi romani din diaspora nu vor mai ajunge sa isi exprime optiunea electorala, din cauza timpului foarte mare de asteptare pana cand ajung in sectia de votare.

Manifestantii, in majoritate tineri, au steaguri tricolore si bannere pe care scrie "Iesi din casa daca iti pasa", "Tot pentru vot, tot pentru tara", "Lasati diaspora sa voteze", "Votul nu e o lozinca" si "Anual diaspora aduce miliarde de euro/dolari, Po(a)nta le fura dreptul de vot!". Acestia scandeaza "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism", "Dati ordonanta, sa voteze Franta", "Tovarasi, prelungiti votul" si "Democratia e votul, nu hotia", dar si lozinci la adresa Ministerului Afacerilor Externe.

Citeste si:
Iohannis critică MAI: Activitatea din ultimii ani, plină de deficiențe
Iohannis critică activitatea...

Zeci de mii de romani stau la cozi la sectiile de votare din Europa, unii dintre ei asteptand inca de la orele 5.00-6.00 dimineata, inainte de deschiderea sectiilor de votare. La Paris, peste 5.000 de oameni asteapta sa voteze la cele doua sectii de votare, unde cozile s-au format, de asemenea, inainte de deschiderea urnelor. In Germania, peste 10.000 de romani stau, duminica seara, la coada la sectiile de vot din Munchen, Stuttgart, Bonn, Berlin si Hamburg, unde timpul de asteptare este de ore bune, iar oamenii continua sa vina. Peste 12.000 de romani stau la coada, duminica, la cele trei sectii de votare din Londra, oamenii asteptand ore in sir si fiind hotarati sa nu plece, desi nu sunt convinsi ca vor ajunge sa voteze.

Si la Consulatul roman de la Torino, peste 5.000 de oameni stau la coada pentru a-si exercita dreptul de vot. La Consulatul de la Torino au sosit mai multi jandarmi italieni pentru a asigura ordinea, in conditiile in care oamenii au inceput sa scandeze mesaje antiguvernamentale, nemultumiti ca trebuie sa astepte ore in sir pentru a putea vota


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
1.500 de români sunt repatriați astăzi și intra în carantină în Constanța
Setari Cookie-uri