Romanii din diaspora sunt cei mai buni ambasadori ai turismului romanesc

Peste 4 milioane de romani sunt plecati in strainatate, iar 98% dintre ei le recomanda prietenilor lor sa viziteze Romania, potrivit unui studiu realizat de MKOR Consulting in comunitatile de romani din peste 60 de tari. Zonele de munte, Transilvania si Maramuresul sunt destinatiile despre care romanii le povestesc cel mai mult prietenilor lor din tarile de adoptie.

Intrebati ce destinatii le recomanda prietenilor lor straini sa viziteze, romanii din diaspora care au participat la studiul MKOR au mentionat peste 70 de destinatii si obiective, de la orase, la statiuni, trasee montane si plajele litoralului romanesc, pana la obiective turistice naturale, culturale si istorice.

Zonele de munte sunt destinatiile pe care cea mai mare parte a romanilor din diaspora le recomanda cunostintelor din strainatate. 39% dintre ambasadorii turismului romanesc ii indruma pe acestia sa viziteze statiunile si traseele montane, cele mai frecvent mentionate fiind obiectivele de pe Valea Prahovei.

Aproape un sfert (23%) dintre cei ce traiesc in afara tarii le povestesc prietenilor lor despre frumusetile Transilvaniei, imbiindu-i astfel sa o viziteze.

Maramuresul este cea de-a treia destinatie in topul celor mai recomandate strainilor de catre cei plecati peste granite: 13% dintre acestia isi indeamna prietenii sa viziteze zona Maramuresului, deseori mentionat alaturi de Cimitirul Vesel de la Sapanta.

Citeste si:
Alin Burcea: Trebuie continuată restaurarea clădirilor vechi din...
EXCLUSIV | Alin Burcea,...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Pe langa cele trei destinatii turistice cel mai frecvent recomandate, in top se regasesc si Bucurestiul, Sibiu, Moldova cu ale ei manastiri, Delta Dunarii si Litoralul Marii Negre, fiecare dintre ele mentionate de cate 12% dintre respondentii cercetarii realizate de MKOR.

Studiul "Brandurile Ambasador ale Romaniei" a fost realizat de MKOR Consulting in perioada septembrie-noiembrie 2017, pe un esantion de 1.115 respondenti din diaspora romaneasca din 63 de tari din intreaga lume.

Sursa foto: Shutterstock.com / Dziewul

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri